Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bajens VD:"Otroligt oförskämt - har lagt ner mycket resurser"

Foto: hammarbyfotboll.se

Henrik Kindlund.

Regeringens utredare har föreslagit att poliskostnaderna ska halveras. Något som upprör Henrik Kindlund, VD för Hammarby.

– Jag är skitförbannad. Det är otroligt oföskämt, säger Kindlund till fotbollskanalen.se

Sent på måndagen släpptes en bomb i fotbollssverige. Regeringens utredare Bo Svensson meddelade att han föreslog att kostnaderna för polisnotorna ska finnas kvar för idrottsaktiebolag, men bör halveras.

Debattartikeln har väckt starka känslor i fotbollssverige och Hammarbys VD, Henrik Kindlund, är inte nöjd med beslutet.

– Jag är skitförbannad. I artikeln säger han faktiskt rätt ut att kostnaderna ska finnas kvar för att vi ska bry oss om säkerheten. Det är ett otroligt oförskämt påstående.Vi har lagt ned otroligt mycket tid och resurser på det och har gjort det långt innan polisnotorna, säger Kindlund till fotbollskanalen.se.

Hur kommer ni att agera nu?

– Vi kommer att fortsätta ge vår bild och träffa politiker för att diskutera det. Vi vet att de flesta politiker tycker att polisnotorna är helt fel. Det är bara två, tre personer på justitiedepartementet som är för det. Resten är antingen emot eller neutrala, säger Kindlund till fotbollskanalen.se.

Klubben hoppas därför på att förslaget inte ska röstas igenom och Kindlund efterlyser att fler politiker går ut och tar ställning i frågan.

– Det är inte någon hemlighet att vi förväntar oss mer av regeringen, men även oppositionen borde gå ut och ta ställning i frågan. I nuläget tycker jag att det bara är vänsterpartiet som har gjort det på ett tydligt sätt, säger Kindlund.

I den svenska elitfotbollen drabbar poliskostnaderna AIK, Djurgården, Hammarby och Örebro. Kindlund menar dock att det är inte där, eller i några övriga toppklubbar som det skulle kunna hända någonting riktigt allvarligt.

– Samtliga större klubbar har en mycket bra säkerhet på sina hemmamatcher. Om något riktigt allvarligt skulle hända i Sverige, att till exempel någon skulle dö, så kommer det inte att hända på en storklubbs hemmamatch, säger Kindlund.

– De stora säkerhetsriskerna finns hos mindre klubbar i Superettan. Om något skulle hända är det om ett storlag skulle åka på bortamatch dit. Det är inte någon kritik mot de små klubbarna i Superettan, de jobbar så mycket de kan med det, men det är där bristerna finns, säger Kindlund.

Publicerad 2013-05-07 kl 12:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons