Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bangura saknar arbetstillstånd - stoppas från spel i Mjällby

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Teteh Bangura hoppade in för Mjällby i förlustmatchen mot Sirius. Men nu stoppas han från ytterligare matcher, anfallaren saknar nämligen ett giltigt arbetstillstånd.

Tidigare under augusti värvade krisande Mjällby in den tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura. Anfallaren gjorde sitt första framträdande för klubben när han hoppade in i 1-2-förlusten mot Sirius fyra minuter från slutet på ordinarie tid.

Men nu kommer ett bakslag. Teteh Bangura saknar ett giltigt arbetstillstånd.

Det var Kvällsposten som först rapporterade om att anfallaren från Sierra Leone inte hade godkända papper för att arbeta i Sverige. Fotbollskanalen har varit i kontakt med Migrationsverket som bekräftar att Bangura saknar arbetstillstånd. Det senaste tillståndet 25-åringen hade löpte ut den 31 augusti 2014. Men det finns en ansökan om ett nytt arbetstillstånd.

- Det finns en ansökan som skickades in den 24 augusti och den är under handläggning nu, säger Migrationsverkets presskommunikatör Guna Greufelds till Fotbollskanalen.

Mjällby kan nu straffas av det svenska fotbollsförbundet om man låtit Bangura spelat utan ett giltigt tillstånd. Matchen mot Sirius kan skrivas om till en 0-3-förlust för Mjällby och dessutom finns böter som påföljd. Det finns dock speciella omständigheter som kan göra att resultatet inte räknas om. Det krävs dessutom att en anmälan kommer in till Disciplinnämnden för att det ska tas upp.

Så här står det i SvFF:s tävlingsbestämmelser (21 § 21.1):

"Om spelaren är obehörig endast till följd av ett administrativt misstag, bestående i exempelvis föreningens underlåtenhet att registrera spelaren i föreningens medlemsmatrikel, föreningens underlåtenhet att anteckna spelaren på spelarförteckningen eller då spelaren deltog i spel som amatör trots krav på spelaravtal enligt 2 kap. 15 § SvFF:s Representationsbestämmelser, eller om andra särskilda skäl föreligger ska fastställande av resultatet 0-3 ersättas med att den felande föreningen åläggs straffavgift om högst 25.000 kr."

Mjällby har på sin hemsida gjort ett uttalande angående Teteh Bangura, undertecknat klubbchefen Jörgen Martinsson.

"Teteh har ett giltigt speltillstånd hos SvFF sedan den 13 augusti och vi har lämnat in allt material som krävs till migrationsverket för att han ska få ett förlängt arbetstillstånd i Sverige.

Ärendet ligger alltså på migrationsverkets bord och de beslutar om han är tillgänglig för spel på söndag mot Östersund eller inte."

I klippet ovan kan du se Banguras inhopp för Mjällby mot Sirius.

Publicerad 2015-08-26 kl 14:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons