Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barn och familjeliv - då vill klubblös Deprem hitta trygghet: "Jag har mer ansvar nu"

Superettan

Sex olika klubbadresser på tre år.
Nu är en klubblös Rodin Deprem, 24, i behov av att hitta rätt.
- Jag måste se på mig själv och ta ansvar, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Rodin Deprem.

Kontraktet med Dalkurd löpte ut vid årskiftet och nu är Rodin Deprem på jakt efter en ny klubbadress. Sedan i måndags är 24-åringen på plats i Tyskland där han provtränar med tredjedivisionslaget FC Erzgebirge Aue.

Hur det kommer sig?

- Det är en tysk vän till mig som har rekommenderat både klubben och mig. Det är en bra liga, proffsig klubb och en plats där min spelstil kan passa in. När mitt kontrakt ändå hade gått ut tänkte jag: "Äh, det kan vara värt att åka ner hit och testa", säger Deprem till Fotbollskanalen, och berättar om vistelsen:

- Allt är bra. Det är hög nivå, allt runtomkring är professionellt och spelarna håller bra kvalitet. Jag skulle säga att nivån är som mellan- till bottenskiktet av allsvenskan. Det har varit kul! Och jag tycker att det har gått bra för mig.

Annons

Rodin Deprem har ett par brokiga år bakom sig. Efter ett infekterat uppbrott med Örebro SK i slutet av 2020 har forwarden representerat Greuther Fürths andralag, Umeå FC, Örebro Syrianska, Brommapojkarna och nu senast Dalkurd. 

Efter att ha fört BP upp till superettan 2021 var tanken att han i fjol skulle skjuta Stockholmsklubben upp till allsvenskan, men så blev det inte. I stället gick ingenting som han hade tänkt sig då tiden på Grimsta tog en tvärvändning.

- 2022 blev absolut inte som jag hade tänkt mig. Mitt mål var att gå upp till allsvenskan med BP och vinna skytteligan, men det blev helt annorlunda. Jag hamnade i en knivig sist. Från att har gjort många mål ville BP ha en annan spelartyp som anfallare och då finns det inte så mycket man kan göra. Man kan alltid prestera, så klart. Men när det handlar om vilken spelartyp man är och som tränaren vill ha är det svårt att påverka sin situation, säger Deprem, som gick skilda vägar med BP i somras och skrev på ett korttidskontrakt med Dalkurd.

Annons

- Situationen i BP gick ut över mitt välmående. Det var väldigt tufft, framför allt utifrån målen jag hade satt upp för mig själv. Då hamnade jag lite i: vill jag spela fotboll för att gå upp i allsvenskan eller njuta? För mig handlar det om att njuta och då bestämde jag mig för att försöka rädda min säsong. Även om jag gjorde några poäng (i Dalkurd) därefter blev säsongen inte som jag hade hoppats på, men utifrån förutsättningarna gjorde jag så gott jag kunde. 

Du har spelat i sex klubbar på nästan tre år. Hur har det kommit sig?

- Det handlar väl om att jag har hamnat snett från början nästan jämnt sedan ÖSK. Jag har inte fått kontinuitet på rätt plats och på rätt nivå. Det har blivit mycket spel på fel positioner, spel i klubbar som inte varit i bra situationer och med förutsättningar runtomkring som har varit stökiga. Sen handlar det också om mina egna beslut och klubbarna jag har valt, det är inte bara alla andras fel. Jag måste se på mig själv och ta ansvar. Men jag har varit på fel ställen vid fel tidpunkt tidigare, nu vill jag vara med från början och bygga något.

Annons

Rodin Deprem berättar att han nyss har gift sig med sin fru, som varit hans partner sedan tio år tillbaka. Paret väntar även barn i början av 2023 vilket kommer att påverka det stundande klubbvalet.

- Fotbollen är lite oviss för mig just nu. Jag har haft många motgångar men är hungrig på att gå framåt  Jag känner mig stark och vill bara hamna på rätt plats för att visa hur bra jag är. Jag har alternativ på bordet som är intressanta, men det måste också vara något som lockar ekonomiskt nu.

Hur påverkas ditt klubbval av ditt nya familjeliv?

- Jag kanske prioriterar trygghet lite mer nu. Jag har spelat med många bra spelare och vet att jag håller hög nivå, därför vill jag komma så högt upp som möjligt. Jag kommer inte nöja mig med att vara en medelmåtta för då behöver jag inte spela alls. Finns det någon klubb som kan erbjuda mig något bra kommer jag att köra på det, var spelar ingen roll. Men det är fler faktorer som väger in med familjen.

Annons

Han fortsätter:

- Jag behöver ha en trygg ekonomi men det ska också finnas stor potential i klubben till att kunna resultera i något bra på sikt. Jag kommer inte bara att dra iväg och spela någonstans ifall allt inte är på plats. Sportsligt måste jag hamna någonstans där jag får chansen och det finns folk som tror på mig. Jag är fortfarande ung men med familjen har jag lite mer ansvar nu. 

Deprem hymlar inte med att ett utlandsäventyr lockar.

- Spelar man i superettan är det inga monsterlöner direkt, även om man har så att man klarar sig. Men ska man ta hand om en familj så… Man får se sig omkring och se vilka alternativ som kan ge bäst förutsättningar. Det var därför jag testade på provspelet här i Tyskland. Vi får se om det blir Sverige eller utomlands, men jag har alternativ. Bland annat i Turkiet där jag har mitt ursprung ifrån, avslutar han.

Annons

Totalt har Rodin Deprem noterats för 28 mål på 65 tävlingsmatcher i karriären.

Publicerad 2023-01-08 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto