Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berättar om mardrömsveckan - flera spelare fick symptom under (!) match: "Fick byta i paus”

Superettan

Landskrona Bois förra vecka var minst sagt kaosartad då man drabbades av fyra covidfall.
För Fotbollskanalen berättar tränaren Billy Magnusson om mardrömsveckan.
- Några spelare flaggade tidigt i Skövde-matchen att de kände sig trötta, berättar Bois-tränaren.

Foto: Bildbyrån.

Landskrona Bois föll i söndags mot Östersunds FK på bortaplan, vilket blev Jämtlandslagets andra seger på 18 omgångar i årets superetta. Men det var inte optimala förutsättningar som Landskrona kom till matchen med. Dels hade laget spelat match så sent som onsdagen innan, då man föll mot Skövde AIK med 1-0, och därefter fick man tre konstaterade covidfall utöver det covidfall man redan hade i truppen.

- Ganska svårt att analysera (matchen) nu och efter att man haft en rörig vecka, det visade sig att tre av killarna var sjuka dagen efter (matchen mot Skövde) så det är klart att det varit tufft men inga ursäkter, vi måste göra saker och ting bättre, sa Bois-tränaren Billy Magnusson till Discovery+ efter matchen.

ANNONS

När Fotbollskanalen ringer upp Magnusson under tisdagen för att höra hur läget utvecklat sig i Landskrona berättar han om mardrömsveckan laget hade inför Östersundsmatchen och att truppen nu är på bättringsvägen.

- Vi hade lite otur att vi hade onsdagsmatch och sedan hade vi seriens längsta bortaresa kommande helg. Vi fick ett covidfall efter Halmstadsmatchen (lördagen 30 juli). Därefter var det ingen som hade några symptom, men sedan flaggade några spelare tidigt under onsdagsmatchen mot Skövde att de kände sig trötta, så då fick vi göra några byten i paus, säger Magnusson till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Efter den matchen bad vi alla med symptom att testa sig och då stod det klart att det var tre spelare som testat positivt. Så att vakna upp efter en förlust mot Skövde och tre konstaterade covidfall, då var det bara "Aha, okej".

ANNONS

Kort därefter väntade sedan avresa till Östersund.

- Sedan skulle vi resa redan vid fredag lunch mot Östersund med tåget, eftersom vi hade så lång väg att resa. Så det var ganska tajt med tid från att få det första covidfallet konstaterat, till att beta av Skövde-matchen och sedan resa till Östersundsmatchen - utan att riktigt veta vilka du kan ta med dig. Ja du hör ju.

Men Magnusson är noga med att påpeka att hans lag inte föll på grund av covidkaoset, det är inte en ursäkt, utan Bois-tränaren tycker att Östersund gjorde en bättre match och förtjänade att vinna.

- Vi gjorde ingen jätteprestation, Östersund var bättre. Vi kanske kunde fått med oss en poäng om vi hade haft lite tur. Men jag var imponerad av killarna som gav det en ärlig chans sett till förutsättningarna.

Under tisdagen är laget hemkommet från Östersund. Nu har turen - hittills - vänt och de fyra spelare som missade matchen mot ÖFK är symptomfria.

ANNONS

- Av de fyra som inte var tillgängliga mot Östersund så har faktiskt alla symptom försvunnit. Alla körde någon form utav träning idag (läs tisdag). Någon tränade helt individuellt, någon joggade vid sidan av lagträningen för att se hur kroppen reagerade. Så de är symptomfria, feberfria i x antal dagar och så vidare. Men idag var första dagen de var hos oss på anläggningen. Dock är ingen av dem i full träning än, men vi hoppas att de inte ska få något bakslag nu så vi kan stegra det vidare.

Men laget hade en mindre rädsla för nya fall under tisdagen.

- Vi har haft tre spelare som fick hoppa träningen idag (läs tisdag). De var lite hostiga och lite så, så vi kände att vi får vara extremt noga nu. Men de har testat sig och hade inte covid. Så förhoppningsvis är det bara någon klassisk förkylning som spökar, säger Magnusson och fortsätter:

ANNONS

- Känslan är att vi har allt under kontroll. Vi har inte fått några nya konstaterade fall och killarna mår bättre, de är tillbaka i någon form utav träning. Förhoppningen är att denna vecka ska vara mer normal och att det inte dyker upp några nya fall - för sedan väntar Brage borta.

Matchen mot Brage spelas på måndag den 15 augusti.

Publicerad 2022-08-10 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto