Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Beslutet taget efter skandalen - men förbundet dröjer med beskedet

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Disciplinnämnden har tagit sitt beslut kring Helsingborg.
Men man avvaktar med att offentliggöra det.
– Eftersom det är komplicerade beslut måste det skrivas noggrant, säger nämndens ordförande Göran Nilsson till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs IF riskerar att straffas för de skandalartade scenerna som uppstod i samband med att laget degraderades till superettan. Efter att maskerade supportrar tog sig in på plan och attackerade Jordan Larsson anmäldes klubben till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Utredningen kring om Helsingborg ska straffas eller inte är nu klar, bekräftar nämndens vice ordförande Göran Nilsson för Helsingborgs Dagblad. Men trots det väljer man att inte offentliggöra det ännu.

– Eftersom det är komplicerade beslut måste det skrivas noggrant. Tanken är att det ska publiceras den här veckan, säger Nilsson till tidningen.

Tidigare var det arrangören som själv hade ansvaret vid matcherna och klubbarna fick böter oavsett om man enligt bedömningen gjort allt man kunnat för att förhindra en incident. Numera kan klubbarna slippa böter om man agerat som man ska men att det trots det inträffat problem på läktaren.

– Det innebär att om föreningen kan bevisa att man gjort vad man ska och följt de regelverk som finns har man inte varit oaktsam. Smäller det ändå bengaler och liknande kan de inte straffas, säger Nilsson.

Etta antal personer ha redan fått tillträdesförbud av Helsingborg, dessutom har ytterligare personer identifierats som ännu inte fått sitt straff.

I klippet ser ni skandalscenerna från Olympia.

Publicerad 2016-12-14 kl 17:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons