POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

BETYG: Så snygga är alla superettan-lags matchställ

Foto: Bildbyrån

Superettans säsong är igång för fullt.
Här betygsätter Fotbollskanalens Max Richnau samtliga superettan-lags matchställ.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Akropolis IF

Betyg: 3

Kommentar: Trevliga färger där det blir rätt snyggt med mycket vitt med små blåa inslag. En del reklamloggor men inget som sticker ut överdrivet mycket. Akropolis gör entré i superettan med ett fullt godkänt ställ.

***

IK Brage

Betyg: 3

Kommentar: Ganska trivsam grön färg som höjs av vita shorts och strumpor. Ett plus att man fått reklamen på tröjan att gå i samma färg, vilket gör att det inte stör så mycket. Shortsloggorna sticker dock ut ordentligt. Känns som en klar trea.

***

Dalkurd FF

Betyg: 2

Kommentar: Grönt med grönt och ett stökigt mönster är ingen vidare hit. Sparsamt med reklam men en väldigt störande rosa reklamlogga färgmässigt på bröstet. Svag tvåa för Dalkurd.

***

Degerfors IF

Betyg: 4

Kommentar: Degerfors lyckas fortsatt hålla sina tröjor fria från de allra största reklamloggorna. Det plus att balansen mellan de två färgerna blir väldigt bra i stället gör att jag gillar det här skarpt. Dif fortsätter leverera snygga ställ! 

***

AFC Eskilstuna

Betyg: 1

Kommentar: Nike har blivit Puma för AFC, men det gör ingen större skillnad då stället ser i stort sett likadant ut ändå. Jag står fast vid det jag hävdat tidigare år: helorange med mycket reklamloggor blir inte bra. Alls.

***

Gais

Betyg: 3

Kommentar: Samma ställ som i fjol för Gais. Färgerna funkar bra, fin bredd på ränderna och tröjan är hyfsat befriad från irriterande reklamloggor, men shortsen är riktigt plottriga. Svag trea för Gais.

***

Halmstads BK

Betyg: 3

Kommentar: Back to basics för HBK - ett ställ som är rätt stilrent men som heller inte lyfter mot de högre betygen. Klar trea.

***

Jönköpings Södra IF

Betyg: 3

Kommentar: Ett betyg som kan komma att revideras då jag förstår det som att det saknas ett par reklamloggor på shorts och strumpor. Som det är på bilden är stället ganska bra då den vita nederdelen framhäver det gröna på ett fint sätt, men jag är inte övertygad om det sexkantiga mönstret på tröjan. På det stora hela ett rätt bra ställ av J-Södra.

***

Ljungskile SK

Betyg: 1

Kommentar: En ganska trist grön färg som går genom hela stället, och till det en stor mängd stora och fula blaffor över tröjan. Om jag förstått det rätt är det längst ner på tröjan namn på personer som donerat pengar till LSK, vilket visserligen är ett fint initiativ men som inte direkt blir estetiskt vackert för en tröja. Sorry, LSK, jag måste ta till ettan här.

***