Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
49v

Blandade känslor för BP-duon inför sista matchen med gänget: "Mycket att tacka för"

Foto: Bildbyrån.

Carl Starfelt och Viktor Gyökeres har spelat nyckelroller i BP:s avancemang.
På lördagen gör de båda sin sista match.
- Jag har mycket att tacka för, säger Gyökeres till Fotbollskanalen.

Brommapojkarna säkrade, i och med segern mot Dalkurd, en biljett till nästa års allsvenska. Laget tog en av de två direktplatserna som nykomling i superettan – och ledda av Olof Mellberg på tränarbänken har Stockholmsklubben imponerat.

Dock står det redan nu klart att två av stöttepelarna under säsongen, mittbacken Carl Starfelt och anfallsstjärnan Viktor Gyökeres båda lämnar klubben. Starfelt har skrivit på för IFK Göteborg samtidigt som Gyökeres lämnar för Brighton.

Lördagens match mot Gefle blir duons sista i den svartröd-randiga tröjan.

- Det blir både roligt och tråkigt. Jag får komma iväg på nya äventyr men samtidigt tråkigt att lämna BP, speciellt med tanke på den här resan som jag varit med om. Det har varit jätteroligt att ha få varit med, säger Gyökeres till Fotbollskanalen.

Vad har BP betytt för din karriär?
- Det var ju BP jag började min karriär i på riktigt, så det är klart att de har gett mig väldigt mycket. Jag har mycket att tacka för helt enkelt.

Carl Starfelt menar att han under lördagen kommer att spela fri från nervositet.

- I morgon ska vi bra gå ut och njuta. Det är klart att det blir sista matchen tillsammans för en del av oss men jag tror att det hade varit lite annorlunda om det inte hade varit den resan. Nu känns det egentligen bara bra. Vi har tagit upp BP till allsvenskan igen och vi har haft några matcher med ganska hög anspänning så i morgon ska vi egentligen bara gå ut och njuta. Det ska bli jävigt roligt.

- Sedan är klart att när man senare säger hej då till grabbarna och tränarna runtomkring så kommer det vara mer känslosamt.

Starfelt har tillhört BP hela sitt liv och varit med om både med- och motgång.

-  Under de åren jag varit i A-laget har jag varit med om väldigt mycket. Vi har ju antingen åkt ur eller gått upp varje år, vilket är ganska speciellt. Men jag trivs jättebra i BP. En jättebra klubb att utvecklas i, en grym miljö. Jag har verkligen trivts jättebra.

För Gyökeres väntar alltså England och målet att slå sig in i Premier League. Än har han inte riktigt börjat fokusera på nästa steg i karriären.

- Jag vet inte vad jag har för förväntningar, det är väl bara att köra egentligen. Det är inte så mycket mer jag tänker på. Det handlar bara om att visa upp sig. Om man inte gör det bra blir det jobbigt vart man än är.

Starfelt å sin sida byter östkust mot västkust och hoppas ta en plats i IFK Göteborgs backlinje.

- Jag ska försöka fokusera på det jag kan påverka och det är mig själv. Jag väljer att inte fokusera så mycket på det som står i tidningarna. Det är mycket fokus på mig själv och jag ska se till att komma in så bra som möjligt och komma dit i någorlunda form.

Mötet mellan Brommapojkarna och Gefle visas på TV4 Sport och på cmore.se. Avspark 16.00.

Publicerad 2017-11-04 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons