POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

BoIS en match ifrån en återkomst i superettan: ”Skulle betyda oerhört mycket"

Foto: Bildbyrån

Landskrona BoIS spelade oavgjort mot Öster i första kvalmötet.
Seger eller fler gjorda bortamål i returen betyder avancemang upp till superettan.
- Det skulle betyda oerhört mycket, både för oss och fansen, säger BoIS back Philip Andersson till Fotbollskanalen.

I första mötet på hemmaplan tog Landskrona tidigt ledningen genom Linus Olsson men kvitteringen kom strax därefter.

- Det var starten man önskade sig på förhand. Sedan kvitterar de ganska snabbt vilket tar bort lite glädjen lite men vi återhämtar oss bra efter det och skapar bra lägen men har inte marginalerna med oss, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

Östers bortamål kan väga tungt vilket tvingar Landskrona att göra minst ett mål för att avancera. Förutsättningarna är enkla: oavgjort med fler gjorda bortamål eller seger så har laget kvalificerat sig till superettan nästa säsong. Ett resultat med 1-1 vid full tid tar lagen till förlängningsavgörande.

 - Det handlar om att ha tålamod och vi måste som sagt göra minst ett mål. Matchen är 90 minuter och det kommer hända mycket. Vi ska ta med oss tryggheten med bollen och försöka bli lite mer effektiva framåt, säger Andersson.

Han tror inte att det kommer komma någon stress även om inget mål faller tidigt. Kommer sedan ett mål tidigt i matchen säger Andersson att laget kommer fortsätta spela och hålla upp laget. Något som också tränare Billy Magnusson instämmer i.

- Tar vi ledningen är läget väldigt fint och skulle vi släppa in ett mål är det ändå förlängning så de finns ingen anledning till att känna panik eller stress. Det finns mycket vi kan ta med oss från matchen i torsdags både defensivt som offensivt. Vi måste förbättra några saker men vi var rätt så nöjda efter matchen, säger Magnusson.

Tränaren sa inför det första mötet med Öster att han inte hade förväntat sig att Landskrona inför säsongen skulle ha möjligheten att kvala sig tillbaka till superettan. En ödmjuk tankegång om man frågar Andersson.

- Inför säsongen kände jag att vi hade förutsättningarna att kunna vara med i toppen. Men sedan har vi många nya spelare och det är svårt att veta vart man ligger prestationsmässigt. Många spelare kom från lägre divisioner samt att vi tappade ganska etablerade spelare så det var ovisst vart vi skulle ligga. Men vi fick det att stämma, säger försvararen. 

Vad skulle det betyda om ni lyckas ta klivet upp igen?
- Det skulle betyda oerhört mycket såklart, både för oss och fansen och klubben.

Magnusson får samma fråga:

- Vi sitter i en rätt så skön sits och vi hade ju inte räknat med att gå upp nu. Men skulle vi gå upp känner jag att gruppen är ruskigt utvecklingsbar, det hade varit väldigt positivt och sedan ekonomiskt är det som att vinna på lotto. Det skulle trilla in några miljoner vi inte hade räknat med. Det här är ju en fotbollsstad också så det hade varit grymt för spelare, ledare, släkt och vänner, säger Billy Magnusson.

Publicerad 2019-11-10 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå