Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bois räknar med Sopi - avfärdar uppgifter om konflikt: ”Det är rykten”

Superettan 2017-12-08 kl 20:02

Agim Sopi tog tillbaka Landskrona till superettan – men efter tapp av Ivo Vazgec och Rasmus Alm och inga förstärkningar är det ansträngt mellan tränaren och klubbens fotbollsutskott.
Och det är oklart om Sopis framtid. 
- Han har ju kontrakt hos oss, säger Bois ordförande Gabriel Munck, som avfärdar uppgifterna om en konflikt, till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Landskrona Bois vann division 1 den gångna säsongen och tog klivet upp i superettan igen efter att ha åkt ur 2014. Skåne-laget leddes av Agim Sopi, som tog över som huvudtränare inför säsongen 2016.

Men efter avancemanget har det ryktats om att Sopi kan vara på väg bort från klubben, vilket HD skrivit om. 

- För mig är det rykten, säger Landskronas ordförande Gabriel Munck till Fotbollskanalen.

Det är inget du lägger något värde i?
- Nej. Detta är ju ryktenas tid. Det vore konstigt om det inte ryktades om Agim, han har ju fört oss till superettan och är säkert på listan hos många lag. Men han har ju kontrakt hos oss.

ANNONS

Så du räknar med att han leder laget nästa säsong?
- I högsta grad. 

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen från flera av varandra oberoende källor är det minst sagt ansträngt mellan Agim Sopi och Fotbollsutskottets Issa Manglind och Thomas Gustafsson. Även vice ordförande och tunge sponsorn Peter Condrup står på Gustafssons och Manglinds sida.

Sopi ska enligt uppgifterna vara missnöjd med att inte ha en större befogenhet när det kommer till klubbens värvningar och dessutom tappade klubben Rasmus Alm till BP och Ivo Vazgec fick inget nytt kontrakt.

När Fotbollskanalen tidigare var i kontakt med Agim Sopi menade han att det inte fanns någon konflikt. Även ordföranden Gabriel Munck avfärdar nu uppgifterna och menar att det alltid är mycket diskussioner i Fotbollsutskottet.

- Så har det alltid varit att utskottet väljer och gör det jobbet. Där är Agim medlem och där är de andra medlemmar. Det är ju en gemensam process, så har det alltid varit, säger Munck.

ANNONS

Men det har inte funnits några delade åsikter om hur ansvaret är fördelat?
- Nej, men det finns alltid delade åsikter om prioriteringar. Det vore väl konstigt annars. Det är en massa spelare vi tittar på så nog är det diskussioner. Och det är ju normalt.

Hur stor del har Agim i vilka spelare Landskrona värvar?
- Det är en hypotetisk fråga. Vi är alla med i diskussionen, det är omöjligt att svara på.

Hur ser du på att det ändå är stormigt kring klubben och att det snackas mycket om det i Landskrona?
- Jag vill inte raljera, men det är alltid stort intresse i Landskrona och det ska det vara. Bois är hela stadens lag och då blir det naturligtvis mycket diskussioner, det är självklart.

I november 2016 anställdes Jonas Thern av Bois. Han jobbade med fokus på talangutveckling, men var också en del av A-lagets tränarstab. Efter mindre än ett halvår bröt den förre mittfältaren kontraktet med klubben. Thern riktade då kritik mot klubbens talangutveckling och menade att det inte fanns något långsiktigt tänk.

ANNONS

Gabriel Munck tror att klubben är på rätt väg med anställningen av Issa Manglind som akademichef.

- Den kritiken var väl allmän. Det enda som jag kan se att vi har gjort, vilket Issa är ett levande bevis för, är att vi har sagt att ungdomssidan ska vi jobba på och där har vi lagt in en extra växel. Sedan kan man säga att vi har missat några år. Och den insikten hade vi och nu har Issa börjat, så på det sättet har det väl haft någon effekt. Men den vetskapen hade vi själva. Och nu har vi fått in Issa och han har fått mycket beröm redan.

Inför återkomsten i superettan så tycker Gabriel Munck att Landskrona är i en bra sits.

- Vid den här tidpunkten har vi klart med de flesta i laget och jag tycker att vi sitter ganska bra i det. Vi har en bit att gå men vi har också tid på oss och vi ska göra detta noggrant. Sedan var vi lite besvikna att vår vän Rasmus Alm valde att lämna för allsvenskan (BP) och det kan man inte skälla på honom för. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag tyckte att det var synd, jag hade hoppats på att han skulle utvecklas ett år till hos oss. Men så är fotbollslivet.

ANNONS

Men du är ändå nöjd med var Landskrona står i dag inför nästa säsong?
- Ja, jag är nöjd, förväntansfull, har respekt för superettan men vi har nått dit och jag tycker att vi står ganska väl rustade. Så här långt är jag nöjd.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto