Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

BP backar ekonomiskt – måste spara in tio miljoner

Brommapojkarna har problem ekonomiskt. Klubben backar några hundra tusen kronor 2010, men i och med degraderingen får man det nu tufft.
- Det försvinner ungefär tio miljoner i alla fall, säger klubbdirektören Ola Danhard till fotbollskanalen.se.

Brommapojkarnas ekonomi är ansträngd. Klubben backade crika 350 000 kronor men om man räknar bort spelarförsäljningar visar siffrorna att driften backade med cirka fem miljoner.
- Så kan man säga, men det är något som alla brottas med. Men det är ju så klart inte bra att ha ett strukturellt underskott, säger klubbdirektören Ola Danhard.

Nu väntar en säsong i Superettan och intäkterna blir givetvis betydligt mindre. För BP innebär det att man måste spara rejält.
- Det är väl alltid så att löner och ersättningar till spelare, ledare och administration är de kostnader man kan laborera med. Har man ett underskott så beror ju det på att man har för höga ersättningar sett till sina intäkter, säger Danhard och påpekar att den ekonomiska förlusten i och med degraderingen blir stor.

- Det är lite olika beroende på vad det är för klubb, vi har ju inte samma publik som vissa andra, men det försvinner ju ungefär tio miljoner i alla fall.

I Sverige finns exemplet Hammarby och i England Newcastle, klubbar som glömt skriva in klausuler om automatisk lönesänkning vid nedflyttning. Det misstaget har i alla fall BP undvikit.
- Vi har klausuler inskrivna, men sedan skulle man ju kunna säga att de är för låga i förhållande till skillnaden för oss. Men det finns i alla fall inskrivet om sänkningar.

Kommer ni att klara att spara in tio miljoner, eller kan vi vänta oss röda siffror ett år till?
- Vi kommer nog inte att nå ända fram, men det är ett jobb som pågår ständigt. Ännu vet vi inte utfall med sponsorer och så men vi hoppas få det att gå ihop.

- Det uppstår alltid ett arbete att ta ner kostnaderna när man åker ur. Allt går inte på ett år utan man måste minska år för år och om vi inte går upp får vi fortsätta minska kostnaderna till vi har en ekonomi i balans.

Publicerad 2011-02-18 kl 15:03

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER