BP har häng på toppen efter vinst mot Häcken

Brommapojkarna tog en fin skalp på bortaplan. Häcken besegrades med 2-1 och passerades av Stockholmslaget i tabellen.
-För första gången har vi häng på topplagen, säger assisterande tränaren Robert Elfgren.

Häcken har inte vunnit på fem raka försök, och på tisdagen kom säsongens andra hemmaförlust då Brommapojkarna vann med 2-1. BP tog ledningen efter tio minuter, men innan första halvtimmen var spelad hade Häcken kvitterat. Avgörande målet gjorde Arash Talebinejad i 58:e minuten.
-Riktigt skönt att vinna. Normalt sett är man nöjd med oavgjort här nere, säger tränare Elfgren till TT.
I och med segern går BP förbi Häcken i tabellen, upp på sjätte plats, sex poäng från andraplatsen.
-Vårt mål är att vara topp fem, och nu har vi tagit oss upp i bra läge.
TT: Talebinejad gör sitt första mål för säsongen. Viktigt?

-Ja, absolut. Han har ju stor potential. Men konkurrensen är stor då vi spelar med bara en anfallare. Han har fått spela mest som yttermittfältare den här säsongen, säger Elfgren.
Liksom BP ger sig Falkenberg in i toppstriden efter 2-0 hemma mot Jönköping Södra. Anfallaren Joel Johansson, tidigare i Halmstad, gjorde två mål och har nu gjort 14 mål på lika många matcher, vilket ger ensam ledning i skytteligan.
Falkenberg ligger fyra i tabellen.
Mjällby passerades av både Falkenberg och BP efter en överraskande förlust hemma mot Limhamn/Bunkeflo. Blekingelaget föll med 0-1, trots betydligt fler målchanser. Målet gjorde Henrik Ewald i 71:a minuten.