Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

BP:s nya tränare - lyfter återigen upp från ungdomslag

Foto: Scanpix

BP får ny tränare inför 2015

BP presenterade idag Magni Fannberg som ny tränare. Precis som man gjort tidigare flyttar man upp ett namn från den egna ledet.

– Det är en isländsk kille som varit hos oss i fem år, och tidigare tränat lag i isländska högstaserien, säger BP:s klubbchef Ola Danhard.

Brommapojkarna sparkade förra veckan Stefan Billborn och ville få en nystart inför Superettan 2015. Precis som tidigare väljer man att rekrytera internt och ta upp ungdomstränare som redan finns i klubben. Idag presenterades Magni Fannberg som tidigare tränat U17- och U19-laget.

– Jag har varit tränare i 15år och det här känns som ett naturligt steg att ta. BP är en klubb med stark tradition och historia och jag är tacksam över chansen som klubben har gett mig säger Magni Fannberg till Fotbollskanalen.

Magni Fannberg kom till Brommapojkarna för fem år sedan efter att ha blivit presenterat av Djurgårdens gamla tränare Siggi Jonsson. Nu tar han klivet upp ifrån U19-laget och tar ansvaret över Superettanlaget.

– Jag ställer höga krav på spelarna och mitt eget ledarskap och kommer hela tiden säga åt spelarna vad de ska göra och inte göra. Sedan är det jätteviktigt att alla gör en aggresiv insats.

Redan imorse höll han den första träningen med laget och kunde konstatera att de finns mycket att jobba på.

– Har följt laget länge på distans så har haft bra koll, men det är väldigt mycket att jobba med. Framförallt så är det tempo och inställning till träning som vi måste förbättra.

Menar du att det var dålig inställning på dagens träning?

– Nej, men vi har haft ett otroligt dåligt år bakom oss. Dels på grund av det som hände med Pontus (Segerström), men också på grund av resultaten. Så det är klart att killarna är trötta både fysiskt och mentalt.

Brommapojkarnas klubbchef säger att man är väldigt nöjd med att ha hittat en ny tränare.

– Det är en ledare som är bra på att skapa en resultatinriktad grupp med bra sammanhållning. Han trycker på hårt arbete och det går inte att ta det lugnt på plan med honom som tränare, säger klubbchefen Ola Danhard.

– Magni har 15 år bakom sig som tränare, och har tidigare varit ansvarig för Isafjördur i den isländska högstaligan. Vi har satt upp en treårsplan för att ta oss upp i Allsvenskan, och Magni Fannberg ska ta det här laget vidare, fortsätter Ola Danhard.

Islänningen har skrivit på ett tvåårs-kontrakt.

Publicerad 2014-11-11 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons