POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
4d

Brage är inställt på vinst: "Halmstrået ska vi försöka greppa"

Foto: Bildbyrån

Efter en tung förlust mot Kalmar FF i onsdags laddar nu IK Brage om till söndag. 
Lagets tränare Klebér Saarenpää vill att laget ska ge det en rejäl chans. 
- Vi kommer att slåss för det tills domaren blåser av, säger han till Fotbollskanalen. 

Kalmar tog ett rejält steg mot att behålla den allsvenska platsen med att slå IK Brage på bortaplan med 2-0 i det första kvalmötet. Brages tränare Klebér Saarenpää säger till Fotbollskanalen att trots en tuff uppförsbacke så har laget siktet fortsatt på allsvenskan 2020.

- Det är en tuff uppgift på bortaplan, men absolut inte omöjlig. Vi ser möjligheter som vi ska skruva på till andra mötet, säger han. 

Saarenpää tror att ett tidigt mål kommer att rubba Kalmars självsäkerhet. 

- Får vi ett tidigt mål så får vi energi och Kalmar kommer bli mer nervösa. Ju mer tid som går och ju längre de kan hålla det resultat som de önskar så kommer de att få det, men vi kommer att slåss för det tills domaren blåser av. 

Vad tog ni med er spelmässig från mötet i onsdags? 
- Vår speluppbyggnad och systematik, hur vi löser väldigt många saker bra. Det handlar om att ta ett steg till vi måste bli mer hotande i vårt bollinnehav och kunna skapa fler målchanser. Det handlar inte om en förändring utan mer ett riktat mindset, hur offensivt lagda vi kommer bli.

Brage-tränaren känner att resultatet i Borlänge inte representerade lagets prestation. Men de har inte gett upp en allsvensk plats utan kommer göra allt de kan för att vända på dubbelmötet. 

- Vi kommer gå in i detta till hundra procent och det är inte bara något vi säger utan det är något vi känner, det halmstrået ska vi försöka greppa.

Publicerad 2019-11-10 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå