Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Brage efter läktarhaveriet: "Tydliga med att det var sittplats"

Läktaren där Hammarbysupportrarna stod höll inte

Brage slår nu ifrån sig kritiken angående gårdagens läktarhaveri i matchen mot Hammarby.

- Vi var väldigt tydliga med att läktaren är till för sittplats, säger Brages klubbchef Tommy Andersson till fotbollskanalen.se.

I gårdagens match mellan Brage och Hammarby tog bortasektionen, där Hammarbysupportrarna stod, mycket stryk. Under matchens gång kunde man se publikvärdar bära bort lösa plankor från arenan som lossnat under matchen. Efter händelsen fick man också mycket kritik från Hammarbys säkerhetsansvarige, Patrik Gröndal, som kallade händelsen skandal och menade på att Brage struntat i säkerheten inför matchen.

En bild som Brages klubbchef, Tommy Andersson inte skriver under på.

- Vi var väldigt tydliga med att detta var en sittplatssektion och att den också blivit besiktigad som en sittplatssektion. Vi kan inte säga att "vi accepterar att ni står". Vi ansvarar för att det är sittplats, säger han.

Brages hemmaarena, Domnarsvallen, ägs av Borlänge kommun, och enligt klubbchef Andersson har man legat på kommunen att bygga om läktaren till en ståplats.

- Vi kan inte annat än att påpeka det för ägaren av arenan. Och jag kan förstå att Hammarby-supportrarna vill stå under matchen. Nästa år kommer det också att bli en ståplatsläktare.

Tommy Andersson vill inte dra några paralleller till fjolåret då samma historia upprepade sig – fast då med konsekvensen att några ur publiken skadade sig.

- Det är en helt annan grej. Då släppte vi in för mycket folk, vilket vi också fick böta för.

Andersson är dock högst medveten om att allt inte gick helt perfekt under gårdagens match.

- Det var tre saker som blev fel; insläppet drog ut på tiden eftersom vi inte fick upp grinden, vi hade ett nytt biljettsystem och vi hade dessutom för lite publikvärdar – det tar vi på oss. Men vi gjorde allt i vår makt för att förbättra säkerheten på arenan, bland annat satte vi upp ett kravallstaket.

- Vi gjorde vad vi kunde i förhållande till att kommunen inte gjort en ståplatsläktare.

Publiksiffran under gårdagsmatchen var 4802 – varav 1040 Bajen-supportrar som stod på den aktuella läktaren.

Publicerad 2013-05-10 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons