Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Brage klart för superettan: "Läget är bra som fan"

Foto: Bildbyrån.

Brage är klart för superettan
Akropolis förlust på söndagen säkrade avancemanget.
- Läget är bra som fan, säger skyttekungen Johan Eklund till Fotbollskanalen.

Säsongen 2013 var senaste gången som Borlängeklubben IK Brage spelade i superettan. Men nu är den klassiska klubben tillbaka. I och med att serietvåan Akropolis på söndagen förlorade stort på bortaplan mot Team TG (4-0) är avancemanget nu klart.

Brage leder med ointagliga sju poäng – och Akropolis har bara två matcher kvar att spela. (för Brage återstår tre matcher).

När Fotbollskanalen når Brages skyttekung Johan Eklund, som stänkt in 15 mål i serien i år, är han strålande glad.

- Läget är bra som fan. Det känns jävligt skönt att det är klart. Merparten av laget samlades på vårt kansli och såg matchen, så det var kul och det blev fina glädjescener när allt var klart, säger Eklund.

- Det känns speciellt för mig. Det var här i Brage som min karriär någonstans tog fart. Det känns kul att komma tillbaka och ge lite tillbaka genom det här.

Speciellt att bli seriesegrare i kavaj?
- Ja, det är speciellt. Man har gått och sett fram emot morgondagen för att få slå in matchbollen, men vafan, nu blev det klart och det är skönt. Sen blir det inte samma euforiska känsla som om vi hade avgjort själva.

Varför är det ni som tar förstaplatsen?
- Vi har varit det klart bästa laget och vi har bäst spelare. Sen har vi jobbat hårt hela vägen, och det gäller alla. Från de som startat till vår materialare. Vi har fått ihop hela gruppen på ett väldigt bra sätt.

Brages ambition i år har hela tiden varit att ta steget tillbaka till superettan.

- Absolut, det har vi pratat om själva och det har vi gått för fullt ut. Skönt att kunna leverera det också.

Hur ser du på din egen säsong, du har gjort många mål?
- Ja, det är kul att ha bidragit till det här. Jag har gjort några mål och fått vara med och lett laget. Det har varit ett roligt år.

Blir det fest i morgon efter matchen mot Sandviken eller hur gör ni nu?
- Vi får nog hålla oss, så att vi kan ge 100 procent i morgon. Sen får vi fira med en öl till maten efter den matchen, avslutar Eklund.

Dalkurd, som också huserar på Domnarvsvallen, kan under den kommande omgången säkra avancemang uppåt i seriesystemet. Man ställs på tisdagen mot Brommapojkarna och en seger där innebär allsvensk plats.

Publicerad 2017-10-22 kl 15:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons