Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bundesliga-amerikan på besök i Hammarby

Tre amerikaner gästar Hammarby under veckan – och en av dem har spelat för Bundesligaklubben Wolfsburg.
- Vi vill utvärdera honom, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Som tidigare rapporterat sneglar Hammarby västerut i sin jakt på förstärkningar inför nästa säsong. Under sluttampen av superettan besökte Gustaf Grauers USA som ett led i samarbetet med minoritetsägaren AEG. Tanken var att besöka Los Angeles Galaxy för att ta en titt på dess verksamhet och förhoppningsvis identifiera tänkbara lån till 2012.

Nu har arbetet burit frukt och en trio amerikaner gästar Stockholm. Två av dem – 18-årige anfallaren Mario Rodrigues och den ett år yngre backen Matthew Tilly – kommer direkt från MLS-klubbens ungdomsakademi och ska träna med Hammarby i veckan.

Den tredje spelaren är en mittfältare vid namn Kamani Hill, och hans CV ser desto mer imponerande ut. Med ett förflutet i såväl Wolfsburg och portugisiska Vittoria Guimareis som USA:s landslag (två matcher) hoppas Hammarby mycket på 25-åringen.

- De två akademispelarna är här för att vi vill lära känna dem bättre och de får en chans att se och lära i en ny miljö. Kamani Hill är en spelare vi vill se och utvärdera, säger Gustav Grauers till klubbens hemsida.

Kommande lördag får alla tre visa upp sig i en extrainsatt träningsmatch mot Älvsjö. Egentliken var tanken att en fjärde icke namngiven amerikan skulle testa på hos de grönvita, men han stoppas av en skada.

- Han får komma hit i januari i stället, säger Gustaf Grauers.

Publicerad 2011-11-14 kl 10:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons