Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Cabrera slår tillbaka mot kritiken: "Jag räddade Hammarby"

10å

Han anklagas för att ha försökt lura till sig miljoner i samband med Linus Hallenius Genoaflytt. Men Oliver Cabrera slår tillbaka.
- Jag räddade Hammarby, säger agenten till SvD.

Oliver Cabrera hör till svensk fotbolls mest kontroversiella aktörer. Efter TV4-Sporten och fotbollskanalens granskning från i våras utreds han av förbundet, och riskerar att förlora sin licens om det fastslås att han suttit på dubbla stolar i tidigare förhandlingar.

ANNONS

Cabrera har hela tiden nekat till dessa påståenden, och nu bemöter han kritiken för sin inblandning i superettanskyttekungen Linus Hallenius försäljning till Serie A. I korthet ifrågasätts Cabrera, som representerade Hammarby, för att ha kopplat in en italiensk advokatbyrå i affären.

Enligt de första uppgifterna skulle företaget ha rätt till sju miljoner kronors provision av övergångssumman – ett belopp som väckte ilska både inom Stockholmsklubben och bland dess supportrar.

– Hammarby har inte blivit blåsta på några pengar alls. Självklart inte. Det finns inte på kartan, säger Oliver Cabrera till Svenska Dagbladet.

Han förklarar anlitandet av advokatbyrån med att tiden för att lösa Hallenius flytt var knapp. När Cabrera kopplades in återstod bara tio dagar innan transferfönstret skulle stänga – och Hammarby var i desperat behov av finansiella tillskott. Annars hotade konkurs.

ANNONS

- Folk i klubben går ut och säger att ”Cabrera har blåst oss på sju miljoner”. Men de borde säga: tack snälla för att du räddade Hammarby i ett år framöver, säger Cabrera.

Han berättar att lag som Ajax, Palermo, PSV Eindhoven och Twente var intresserade av Hallenius. Men bara de förstnämnda lade ett konkret bud, som ansågs vara för lågt.

– Dagarna tickade iväg och den 15:e september skulle Hammarbys pengar vara slut. Det gällde att göra allt för att sälja spelaren, och då rekommenderade jag dem att ta kontakt med den här advokatbyrån i Italien, säger Cabrera.

Bolaget, som heter CBA, ska ha spelat en central roll för övergången. Utan det hade diskussionerna mellan klubbarna försvårats väsentligt, hävdar Cabrera.

- CBA känner rätt människor, de kan avgöra om det kan bli en snabb affär eller inte. Det fanns inte en chans att göra ett avslut med klubbarna på fem dagar utan dem. Så fungerar fotbollen. Har jag tre månader på mig är det annorlunda, säger han.

ANNONS

Cabrera anser att Hammarby ”kör över” CBA genom att bryta överenskommelsen med dem och exkudera dem ur processen. Ett rättsligt efterspel kan vara att vänta, tror han. Cabrera påpekar att även om sju miljoner kan anses vara en stor summa fick både Hammarby och Linus Hallenius bra med pengar även i det ursprungliga upplägget.

– Jag försökte ju rädda Hammarby. De borde säga: bra jobbat att du lyckades sälja honom på tio dagar. De hade inte ett enda konkret bud innan dess. Så upplever jag det. Istället får jag en slägga i huvudet. Hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag struntat i det, men jag ångrar ingenting. Det är en bra affär för spelaren och för Hammarby, säger Oliver Cabrera till SvD.

En annan fråga som väckts kring Hallenius transfer är vilken roll Oliver Cabreras tidigare samarbetspartner Hasan Cetinkaya spelat.

ANNONS

Enligt Cetinkaya själv fungerade han som Genoas mellanhand i förhandlingarna med Hammarby. Något som skulle vara otillåtet om Cetinkaya och Cabrera fortfarande arbetar för samma firma, med samma affärsintressen. De förnekar dock att de jobbar tillsammans. Enligt både Cetinkaya och Cabrera har alla deras gemensamma affärer avslutats sedan flera månader tillbaka. Nu säger bägge att de arbetar självständigt och utan samröre.

Vem - om någon - som agerat agent åt Linus Hallenius har också debatterats och är fortfarande oklart. Cabrera och Cetinkaya får nämligen – enligt Fifa:s regler - inte representera spelaren samtidigt som de arbetar för en annan part i förhandlingen. Hallenius själv, som nyligen brutit med sin tidigare agent Per Jonsson, har berättat att han förhandlat på egen hand om sina personliga villkor. En beskrivning som fått understöd av både Cabrera och Cetinkaya.

ANNONS
Publicerad 2010-09-09 kl 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto