Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Castro-Tello vill bryta avtalet - vägrar återvända: "Jag fick betala egen hyra"

Foto: Fredrik Persson / Scanpix

Sebastian Castro-Tello

Sebastian Castro-Tello vill bryta avtalet med FC Ravan.

Nu berättar han om den jobbiga tiden i Azerbajdzjan.
- Man följde inte kontraktet, säger han.

I juli lånade Hammarby ut Sebastian Castro-Tello till FC Ravan. Avtalet sträcker sig till sommaren, men redan nu är teknikern tillbaka i Sverige – och vägrar återvända till Azerbajdzjan. Anledningen är att han känner sig blåst på pengar och vill därför bryta kontraktet.

- Klubben följde inte det som stod i kontraktet. Jag kan inte vara i ett annat land när de inte följer kontraktet, det håller inte. Jag är inte van vid sådant och det är inte värt att vara där om man inte fick det man skulle få, säger han tillfotbollskanalen.se.

- Jag fick betala egen hyra till lägenheten vilket jag inte skulle göra, sedan var det andra pengar också. Det är inte värt att vara i ett annat land och gå igenom sådant. Jag har inte tid med det. De hade lovat andra saker också vilket man inte alls höll.

Vad säger FC Ravan?

- Att de inte har gjort fel. Att jag fått allt och att de har varit hur professionella som helst. Sedan har de sagt: kom hit nu så ska du få dina pengar, men nä, det vill jag inte. Om de kunde skickat hit pengar så kanske. Men jag åker inte dit och chansar.

Är klubben redo att gå med på att bryta kontraktet?

- Det är inte helt brutet än vad jag vet i alla fall. Folk försöker hjälpa mig. Jag har aldrig varit i en sådan här sits. Jag vill bara lösa det och spela fotboll.

- Jag tror att det löser sig. Jag har pratat med presidenten och vi har ändå haft en bra dialog. Jag har sagt att jag inte vill ha något, jag vill bara bryta och tacka för det som varit. Det är för bådas bästa. Det löser sig nog.

Hur gick det spelmässigt?

- Hur bra som helst. Jag var i toppform. Det gick väldigt bra på planen och det fick jag höra runt om i Baku. 

Sebastian Castro-Tello har två år kvar på kontraktet med Hammarby. Nu hoppas han återvända till klubben, men det finns ett litet problem:

- Allt är nytt i klubben, man vet inte riktigt vem man ska prata med, säger ”Castro”

- Men det vore en dröm att börja träna med Bajen igen. Om allt går att lösa med Azerbajdzjan så kan möjligheten finnas att börja träna med Hammarby, klubben vill inte att jag ska begå kontraktsbrott. Nu ska jag träna med Nebez Kurban. Man måste börja träna, det är tråkigt att inte kunna träna med lag.

Sebastian Castro-Tello hamnade i Gregg Berhalters frysbox, men nu är Nanne Bergstrand ny tränare i Hammarby och 26-åringen hyllar klubbens val.

- Han gjorde det väldigt bra i Kalmar. Han har fått många spelare att blomma ut. Jag känner honom inte som person, men vad jag tror är det en riktigt bra tränare.

I Fotbollskanalen Europa avslöjades det att du ska spela futsal med Andrea Doria i Stockholm – stämmer det?

- Haha, jag hörde också det i går och det är lite kul att höra. Jag har inte hört något om kontrakt och så. Men det är klart, jag känner många spelare där och jag har själv varit där och bollat någon gång. Det fanns något i det han sa, men jag vet inte… bollen är rund.

Publicerad 2013-11-25 kl 06:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons