Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Chanko: "Allsvenskan känns för lätt för mig"

Lolo Chanko mot Robin Quaison

Syrianska får tillbringa nästa säsong i superettan.

Då tvekar Lolo Chanko på fortsättningen.

- Jag tycker till och med att allsvenskan känns för lätt, säger han till fotbollskanalen.se.

Södertäljeklubben har en mycket svag säsong bakom sig och det blev bara tre segrar på 30 seriematcher. Redan under försäsongen varnade flera av dess mest tongivande spelare för att truppen inte var tillräckligt stark, och med totalt 14 poäng blev nedflyttningen tidigt en realitet för Syrianska.

Nu funderar många av föreningens veteraner på vad som händer härnäst. Meriterade backen Suleyman Sleyman har inte bestämt sig för om han ska spela fotboll eller satsa på en civil karriär 2014, och skadebenägne kreatören Sharbel Touma överväger att slå in på en tränarbana.

Även Louay "Lolo" Chanko vill se en förändring för egen del – men främst av sportsliga skäl.

- Jag vet inte om jag klarar av att ställa om till superettan. Till och med allsvenskan känns för lätt för mig, om jag ska vara ärlig, säger han till fotbollskanalen.se.

För lätt?

- Ja, om jag kollar på de andra lagen och deras centrala mittfältare finns det inte så jättemånga som jag känner en överdriven respekt eller rädsla inför. Det finns starka kollektiv, absolut, men inga direkta "wow-spelare".

Den 33-årige Chanko har ett långt förflutet som utlandsproffs, i Grekland och Danmark, och han har även vunnit titlar med Djurgården och Malmö. Under några säsonger i mitten av 00-talet var han en bidragande orsak till att Hammarby etablerade sig i toppen av allsvenskan.

- Jag känner att jag hör hemma i eliten fortfarande, så vi får se vad som händer. Om jag stannar i Syrianska vill jag se en satsning, att man försöker att ta sig upp direkt. Men jag måste vara ärlig mot mig själv också. Ifall det kommer ett erbjudande från till exempel ett arabland skulle jag hoppa på det direkt.

Vad är det som lockar där?

- Det är att familjen får en varm och skön tillvaro. Dubai har alltid varit lite av en dröm för mig.

Har du bestämt dig för att flytta?

- Nej, det beror lite på hur Syrianska agerar och vilka planer de har. Jag lyssnar självklart på dem. Just nu tycker jag att vi har en ganska svag trupp, och då kanske det är mer intressant med någonting annat. Samtidigt har jag kontrakt i sju månader till ungefär.

Vad har du hört från övriga Sverige?

- Ingenting ännu, men många tror nog att det bara är Syrianska som gäller för mig. Och på ett sätt är det ju det, för jag vill verkligen att klubben ska lyckas. Men på ett personligt plan har jag mer att ge fortfarande.

Lolo Chanko anser också att han inte riktigt fick ut det bästa av sitt kunnande under den gångna säsongen. Ett av skälen är att Syrianskas spelsystem inte riktigt passade hans egenskaper.

- Jag har inte utnyttjats maximalt, utan jag skulle vilja ha mer boll i matcherna. Det är då jag kommer till min rätt. Ibland har det fungerat, men ofta har jag inte varit "mätt" efter slutsignalen. Jag har velat bidra med mer. Det är väl den enda grejen där jag känt mig lite missnöjd egentligen. Kollar man på när jag var i Bajen fungerade det mycket bättre till exempel, säger han.

Vad var skillnaden då?

- Det var just att jag fick mer boll och vi hade ett högt passningstempo. Under den perioden rullade vi bäst fotboll i Sverige. Det är klart att man känner ett större självförtroende och blir mer självsäker i en sådan situation.

Och du tycker att du håller samma klass fortfarande?

- Absolut, jag tycker att jag skulle kunna gå in i startelvan i vilket allsvenskt lag som helst. Nu har jag kommit upp lite i åldern och fyller 34 om en vecka, men sådant borde inte spela någon roll. Kolla på Anders Svensson - han har en fantastisk högerfot och en god spelförståelse, och han säger själv att det räcker väldigt långt. Så varför inte?

Chanko tillägger skämtsamt:

- Det laget som vill vinna SM-guld får ringa mig helt enkelt.

Publicerad 2013-11-25 kl 12:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons