Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

"Chippen" gör comeback - för att rädda Mjällby

Nästa

Avbryt
Försök igen

Christian "Chippen" Wilhelmsson gör comeback.
Landslagslegendaren ska spela i Mjällby säsongen ut för att försöka rädda klubbens kontrakt i superettan.
- Vi är väldigt glada och tacksamma, säger den sportsligt ansvarige Jonas Andersson. 

Mjällby har sjunkit som en sten genom seriesystemet sedan uttåget ur allsvenskan i fjol och ligger i skrivande stund näst sist i superettan med bara 14 poäng på 19 matcher. I denna prekära situation haft Blekingeklubben inte haft många glädjeämnen att luta sig mot under säsongen - förrän nu. På tisdagen meddelar laget att den egentligen pensionerade mittfältsstjärnan Christian Wilhelmsson, 35, gör comeback.

- Vi har haft kontakt med honom under några månader och gärna velat att han skulle komma tillbaka, men sedan kändes det väl som att det rann ut i sanden. Men för någon vecka sedan hörde han av sig på eget bevåg och sade att han var sugen och att kroppen kändes bra. Han är inställd på att hjälpa oss att förhoppningsvis rädda kontraktet, säger den sportsligt ansvarige Jonas Andersson till Fotbollskanalen.

En dum fråga kanske, men vad kan han tillföra som du ser på det?
-  
Han har en enorm rutin som blir nyttig både på planen och utanför för det unga lag vi ställer upp med den här säsongen. Sedan har han ju sina spetsegenskaper offensivt, som alla vet, i form av att han är snabb, bra med bollen, kan utmana och skapa många chanser för oss. Slutligen har han förmågan att får lagkamraterna att växa genom sitt spel.

Hur länge stannar han i Mjällby?
- Det här är en förutsättningslös överenskommelse där vi tar augusti ut till att börja med för att se hur hans kropp känns. "Chippen" har ju bland annat haft problem med en tåskada tidigare. Men om det går bra, vilket vi hoppas, är han hemma under hela hösten och då är han välkommen att spela med oss hur länge han vill.

Redan till helgens match mot topplaget Sirius väntas Wilhelmsson bli spelklar.

Publicerad 2015-08-11 kl 10:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons