POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Dalkurd hävdar att man nekas plats på gym: "Sa att folk blev avskräckta"

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd hävdar att de inte är välkomna på ett gym i anslutning till Studenternas IP.
Anledningen ska enligt klubben vara att medlemmar på gymmet skulle kunna bli avskräckta av deras närvaro.
- Det känns väldigt obehagligt att vi inte är välkomna, säger Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri till Fotbollskanalen.
- Högst olyckligt, säger Nordic Wellness försäljningschef, Magnus Gustavsson till Fotbollskanalen.

Under tisdagen gick Dalkurd ut med ett pressmeddelande på sin hemsida där de hävdar att de har blivit orättvist bemötta av ett gym i anslutning till Studenternas IP – som ska bli HBTQ-diplomerad.

"I Uppsala håller en ny fotbollsarena på att ta form. Studenternas IP kommer att bli Sveriges första HBTQ-diplomerade arena och alla, oavsett bakgrund eller färg på klubbmärket ska vara välkomna. I anslutning till arenan har Nordic Wellness öppnat ett nytt gym där alla inte är välkomna på samma villkor.

Efter ett möte med Nordic Wellness fick representanter från Dalkurd beskedet att medlemmar från vårt A-lag inte skulle få möjlighet att träna på gymmet vare sig med egna träningskläder, där vårt namn och klubbmärke är synligt, eller få ha med sig egna instruktörer. Anledningen, enligt företaget, ska vara att övriga medlemmar på gymmet skulle kunna bli avskräckta av vår närvaro”, skriver Dalkurd på sin hemsida.

Gazmend Bahtiri är sportchef i Dalkurd och kommenterar pressmeddelandet på följandet sätt:

- Vår marknadschef var där och han kom tillbaka och det var väldigt obehagligt. Vi har full förståelse för att det finns vissa omständigheter att vara på gym, men anledningen enligt företaget var att folk skulle bli skrämda av vår närvaro och vårt klubbmärke.

Hur reagerade ni när ni fick höra detta?
- Vi blev väldigt chockade. Vi har under hösten gått en HBTQ-utbildning för att vistas på den nya arenan – och det går ju inte ihop med det här. Jag undrar vad kommunen tycker om ett företag som hyr deras lokaler som uttalar sig om detta. Vi vet att andra klubbar får vara där och träna i träningskläder. När våra representanter var på gymmet så fanns det andra föreningar som var där i deras träningskläder. Men för oss var det tydligen svårare.

Hade de fler argument?
- Det var det här att folk blir avskräckta.

Av er i Dalkurd?
- Jag vet inte om det var menat mot oss, men det var det som sades, att andra blir avskräckta om vi kommer med våra träningskläder.

Vad tror du själv detta kan bero på?
- Det vill jag inte uttala mig om vad det är. Det känns bara väldigt konstigt, det är obehagligt. Vi som elitförening går ju på gym och tränar i våra träningslokaler. Då känns det väldigt jobbigt och obehagligt när vi får höra något sådant.

Bahtiri berättar att Dalkurd inte har varit på gymmet tidigare, utan att deras representanter var där under tisdagen för att få till en deal. Han berättar även att klubben nu kommer att gå vidare med att hitta andra samarbetspartners – men poängterar att bemötandet de fick under tisdagen var obehagligt.

- Vi har ju gått HBTQ-utbildning under hela förra året för att få vistas på nya arenan. För oss är det väldigt konstigt att inte få gå med våra kläder med vårt klubbmärke på för att folk ska bli avskräckta. Det går inte ihop med vad kommunen vill när de vill att vi ska gå den här HBTQ-utbildningen. Alla ska ju vara välkomna, men så var det inte för vår del.

Kommer ni ta vidare det här med kommunen?
- Det här kom ganska nyligen, vi har inte tagit ett beslut i kring exakt hur vi ska gå vidare. Det vi vet i dagsläget är att vi ska söka nya samarbetspartners.

När Fotbollskanalen når Nordic Wellness försäljningschef, Magnus Gustavsson, efter att han pratat med Dalkurd, säger han följande om situationen:

- Det är ingen av oss centralt som har haft en kommunikation med Dalkurd. Någonstans har vi en policy i hur vi behandlar alla dessa frågor. För mig som sitter som ansvarig för det här är detta högst olyckligt, säger han och fortsätter:

- Jag har precis pratat med deras marknadschef och det fanns inga som helst problem i vår dialog. Man kan konstatera det ganska enkelt på följande vis: Frågan har inte gått hela vägen när det gäller vår interna policy, den har aldrig kommit till mig som är ansvarig utan den kom till vår platschef. Dalkurd uppfattar att de har blivit dåligt bemötta – vi kommer ta vidare detta i morgon då vi har ledningsmöte.

Gustavsson är noga med att poängtera att det inte finns några problem parterna emellan efter sitt samtal med Dalkurd.

- Det är inte så att man selekterar bort några föreningar utifrån det som de beskriver. Vi har flera bra fungerande samarbeten med föreningar som bland annat Djurgården, IFK Göteborg och Växjö Lakers. Vi har en intern policy över hur saker och ting ska göras. När det kommer till en förening ska man boka upp tider – och dessa tider ska inte påverka våra medlemmar som tränar.

Vad blir det för lösning på detta?
- Det vet jag inte, men vi har en intern process i hur vi ska jobba. Har vi plats på vår anläggning? Stör det den vanliga verksamheten? Det är några av de största frågorna vi har.

- För att summera det: Vi har vår interna policy i hur samarbeten fungerar. Vi har regler och normer hur vi jobbar med alla föreningar i Sverige. Vi har en tydlig policy: Hur tränar man, när bokar man? Det här har vi med alla våra samarbetsföreningar. Och det är jag som är ansvarig i de partnerskap vi har med föreningar och den här frågan har inte nått mig utan platschefen på gymmet. Det är jätteolyckligt.

Försäljningschefen bad om att få återkomma efter företagets möte i morgon, onsdag.

Publicerad 2020-01-14 kl 17:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå