POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Dalkurd höjer sin japan till skyarna: "Inte sett många som honom"

Foto: Bildbyrån

UPPLANDS VÄSBY. Har Dalkurd gjort ett fynd i japanske Yukiya Sugita?
Både tränaren Poya Asbaghi och kuggen Rawez Lawan är helt övertygade om det.
- Han är väldigt speciell. Han är bara klass, säger Lawan till Fotbollskanalen.

Inför den här säsongen värvade Dalkurd in Yukiya Sugita från thailändska Pattaya United. 23-åringen har tidigare tillhört spanska Hercules och Jove Espanol och kom till Spanien redan 2012.

Sugita, som Dalkurds tränare Poya Asbaghi ser främst som en offensiv mittfältare/släpande anfallare, kan bli en stor överraskning i superettan i år. I alla fall om man ska lyssna till Dalkurd, som tror stenhårt på japanen.

- Jag skulle vilja lyfta ett varningens finger för honom, han har visat otroligt fina färdigheter, säger Poya Asbaghi.

- Det är en spelartyp som man inte alltid får fram inom svensk fotboll. Hans andratouch är hans förstatouch, för det går väldigt snabbt däremellan. Det är en spelare som har väldigt lätt för att bli rättvänd i mellanytorna, fortsätter tränaren.

Även lagkamraten, mittfältaren Rawez Lawan, öser beröm över Sugita. När han av Fotbollskanalen ombeds nämna en spelare som imponerat på honom på försäsongen säger Lawan:

- Jag är inte så bra på att vara politiskt korrekt för man ska väl säga: "De flesta spelarna" på den här frågan, men jag nämner en och det är vår japanske vän, det är inte många spelare som honom som jag sett under min karriär och då har jag ändå spelat med ett par bra spelare. Han är väldigt speciell, väldigt avig. Han är klass.

Hur märks det att han är så bra?
- Det går så snabbt, och än i dag vet jag inte om han är höger- eller vänsterfotad. Han är en sjuk dribbler med en sjuk blick och han jobbar stenhårt. Jag tror han kommer göra succé.  

Lawan avslutar:

- Hans styrka är att man inte vet vad han är bra på, han är bara klass.

Publicerad 2017-03-29 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå