Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dalkurd kan ta klivet upp i allsvenskan: "Har allt i egna händer"

Andreas Brännström förde upp Dalkurd till superettan för första gången år 2015. Nu kan han vara med när Dalkurd avancerar till allsvenskan.
- Det var ju hela tanken med att komma hit, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Landslagsuppehållet har inneburit några dagars vila för Dalkurd som nu är redo för slutspurten. I eftermiddag möter man tabellsexan Östers IF, som är en av de bättre bortalagen i serien, då de har tagit 19 poäng på 13 matcher. Detta gör dem till seriens fjärde bästa bortalag efter Dalkurd, Brommapojkarna och Falkenberg. 

- Det är logiskt. Östers är ett bra lag och framför allt ett väldigt bra kontringslag. Så jag tror att de kanske passar bättre borta mot ett topplag, än hemma mot ett bottenlag där de inte får kontra. Så vi vet om att där är dem bra, säger Brännström. 

Vad har ni försökt fokusera på under de närmaste dagarna inför Öster?
- På hemmaplan är det väldigt mycket ”vi”. Hemma fokuserar vi väldigt mycket på det vi är bra på. Vi är bollskickliga och det som har utvecklats under säsongen är att vi gör mål på flera sätt, vi jobbar väldigt mycket med vårt anfallsspel. 

Dalkurd har ett tufft spelschema kvar, men Brännström är positiv inför slutspurten i superettan.

- Vi vet att vi har ett svårt schema. BP, Trelleborg och Öster, så det är klart. Så ser det ut. Men samtidigt har vi saken i egna händer och det är det bästa man kan ha i idrott.

Du kom tillbaka till Dalkurd i år. Hur ser du på din roll och det du har bidragit med till att  Dalkurd har chans till allsvenskan nästa säsong?
- Det är inte så vanligt att klubbar vill prata om allsvenskan eller gå upp. Men det funkar inte riktigt så här i Dalkurd. Vi har pratat om det sedan april, så funkar Dalkurd. Och precis på samma sätt så, internt om vi inte vinner serien och kommer tvåa, kan många tycka är bra, då man går upp i allsvenskan. Men då kommer jag få skäll hela vintern, så det funkar lite annorlunda. Blir det en seriefinal så är det viktigt att vinna för oss. 

Vilka framsteg ser du på Dalkurd idag än när du var där 2014/15?
- Först märkte jag en del framsteg när jag kom tillbaka. Jag var borta ett år och då var vi en liten klubb med en väldigt liten organisation. Nu ser man att det är fler människor i föreningen, man har vant sig vid elitfotboll, hur man reser till matcher, sådana saker, säger Brännström och fortsätter:

- Sen gick vi in med lite favoritskap vilket gjorde att vi visste att vi skulle möta väldigt låga lag. Så tittar man från februari, april och till nu så är det är det framför allt den offensiva biten, där vi kan göra mål på fler sätt, som är det stora steget vi har tagit under säsongen.

För att Dalkurd ska säkra en allsvensk direktplats så måste Trelleborg tappa poäng och Dalkurd ta 3 poäng. Det är mycket som står på spel eftersom man möter Brommapojkarna i omgången efter, med endast 4 matcher kvar så är serien otroligt jämn.

Tror du att ni kommer kunna fira en allsvensk plats redan imorgon om ni vinner mot Öster?
- Nja, haha. Jag hoppas att vi vinner. Men sen behöver vi andra resultat med oss. Som man säger i golf: ”räkna alltid med att din motståndare sätter sin putt”. Lite där får vi också vara tankemässigt. 

Publicerad 2017-10-14 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons