POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

Dalkurd spelade inför tomma läktare - polisen dök upp med ryttare och drönare: "Var inga där"

Foto: Bildbyrån/TT.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Dalkurds möte med Syrianska i spelaren.

Dalkurd valde att spela mötet med Syrianska inför tomma läktaren.
Då dök polisen upp med 76 personer och drönare.
Men det var knappt någon där, berättar Dalkurds sportchef Adil Kizil.
- Vi förstår inte polisens bild, vi delar den inte, men vi respekterar den, säger han till Fotbollskanalen.

Under måndagen ställdes Dalkurd mot Syrianska i superettan och inför matchen var det stormigt. Detta med bakgrund av en match som spelades lagen emellen 2017, som blev stökig och tvingades avbrytas på grund av att knallskott avfirats, kastats in och landat precis bredvid den dåvarande Dalkurd-spelaren Richard Yarsuvat.  

Inför måndagens match meddelade Dalkurd att man valde att spela inför tomma läktare. Detta på grund av vad klubben kallar för "rigorösa krav" från polisen.

Men trots att matchen spelades inför tomma läktare valde polismyndigheten att kalla in extrapersonal.  På sin hemsida skrev polisen att man skulle få förstärkning från Hälsingland, Uppsala och Västmanland och att "specialistkompetenser" från Stockholm också skulle bistå "bland annat genom polisrytteriet".

Totalt dök upp 76 poliser upp, varav sex ryttare, på arenan, enligt Dalkurds pressansvarige Cihan Dalaba. Polisen meddelade också att man skulle använda sig av drönarkamera vid arenan, vilket ibland utnyttjas för att personer som begår brott ska identifieras. Men stormen uteblev då det knappt var någon där.

- Av de rapporterna jag fick var det inga alls där. Det var inte borta- eller hemmasupportrar här, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till Fotbollskanalen.

Kizil fortsätter:

- Vi får respektera polisens arbete att de har en bild av att någonting kan hända. Men för oss kändes den lite väl överdriven när vi hade tänkt spela inför tomma läktare. Att det är en måndag där två lag som gått lite sämre sportligt möts i Gävle klockan 19… då känns det inte som att det ska komma några. Vi har också haft dåliga publiksiffror i Gävle, det vet hela Fotbollssverige om. Syrianska har inte heller haft jättemycket publik på deras matcher. Så att det ska komma så mycket folk till en sådan match när informationen om stängd arena kom ut för cirka tio dagar sedan… Jag respekterar polisens arbete och det är en bedömning de har gjort. Men den bedömningen den håller inte vi med om. Vi var ganska säkra på att det inte skulle komma några.

Drönaren, fick ni någon förklaring till varför den skulle användas?
- Ingen aning, jag fick bara höra att det var över 70 poliser där och drönare.

Vidare menar Kizil att kraven var alldeles för hårda för att klubben skulle ha klarat av att ro matchen i land.

 - De kraven de hade på oss var krav vi inte kunde klara av varken personalmässigt eller ekonomiskt. Jag förstår utifrån kraven att det var mycket folk på plats. Men nu när det blev stängd arena kändes det som att det var lite väl mycket poliser på plats.

- Hade vi haft en öppen arena tror jag inte det hade kommit över 1 000 personer i dag.

Publicerad 2019-05-07 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå