Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dalkurd-tränaren anklagar Syrianska för systematisk matchfixning: "Riktigt dåliga skådespelare"

Foto: Bildbyrån/Twitter

Syrianska använder matchfixning som "ekonomisk modell".
Det hävdar Dalkurds tränare Andreas Brännström, som riktar allvarliga anklagelser mot Södertäljeklubben.
- De är som riktigt dåliga skådespelare, säger han till Fotbollskanalen.

I lördags blev det klart att Dalkurd tar steget upp till allsvenskan nästa säsong. Det efter att ha besegrat Gais med uddamålet hemma på Domnarvsvallen i Borlänge.

Under söndagen stod det sedan klart att Syrianska spelar i division 1 nästa år.

Riksdagsledamoten Fredrik Malm gratulerade Dalkurd till avancemanget på Twitter och uttryckte samtidigt sympati med att Syrianska blev klart för nedflyttning.

"Grattis till Dalkurd givetvis, men samtidigt tråkigt att Syrianska åkte ur. Både Syrianska och Assyriska får börja om, men kommer tillbaka.", skriver Malm på sitt twitterkonto.

Det fick Dalkurds tränare Andreas Brännström att reagera och rikta skarp kritik mot politikerns tweet och seriekollegan Syrianska.

"Som politiker tror jag inte det bästa är att propagera för matchfixningens högborg", skriver Brännström i en kommentar.

Inlägget har fått flera kommentarer där en användare skriver att "inget lag är immunt mot matchfixning". Brännström svarar då "Korrekt. Men få har det som ekonomisk modell".

När Fotbollskanalen når Brännström vill han inte svara på om han menar Syrianska eller Assyriska, men då de sistnämndas assisterande tränare, Magnus Österberg, får frågan av  Brännström om han bytt lag och får svaret "nej" svarar Brännström att han kan "sitta lugnt".

Du ser inget problem i att peka ut ett lag, att man systematiskt skulle syssla med matchfixning?
- Framför allt är det ett jätteproblem i exempelvis Serie C och Italien överlag. Det var världens mäktigaste fotbollsliga, till slut visste man knappt när serien började för det var utredningar och annat och till slut försvann intresset. Sedan försvann pengarna i idrotten och sedan gick det ut över alla. Så om man frågar italienarna hade de nog gärna gått tillbaka 15 år och sett att någon jävel klev fram och sagt att ”det här accepterar vi inte”. Antingen sitter vi på rumpan i 15 år och låter det här eskalera, eller så ryter vi alla ifrån att det inte är okej, säger han till Fotbollskanalen.

Du representerar Dalkurd i form av att du är huvudtränare och Dalkurd spelade i samma serie som Syrianska i år. Min fråga är om du ser något problem i att du som tränare uttrycker att de systematiskt sysslar med det här?
- Jag tror aldrig att en annan tränare kommer att göra det. Samtidigt är det så enkelt att alla andra tränare blir arbetslösa och utan pengar om det här fortsätter så jag tror inte att de har något emot att jag gör det.

Om du nu med säkerhet vet om att det förhåller sig så här, är det något du har flaggat för till förbundet, gjort en polisanmälan eller agerat på något sätt?
-
Det finns en massa folk som är… vad ska man säga… medvetna om vad som sker inom svensk fotboll. Väldigt få kommer prata och jag har sagt mitt i frågan nu.

Polisen Fredrik Gårdare sa under gårdagen, i en intervju med GP, att de fått mycket information om att klubbar i division ett och superettan "fixar" sina egna matcher.

- Det dyker upp tips inifrån klubbar med väldigt dålig ekonomi som säger att föreningen själva tar till matchfixning för att rädda klubbens ekonomi. Det har vi rätt mycket information om. I de föreningarna råder det ofta stora motsättningar runt det här. Tipsen säger att man i föreningar har varit osams och haft konflikter, sa Gårdare till GP.

Enligt Brännström är alltså Syrianska en av klubbarna som åsyftas.

- Ja det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare.

Andreas Brännström har efter att han pratat med Fotbollskanalen raderat sina tweets.

Syrianskas sportchef Can Melkemichel svarar på anklagelserna här.

Publicerad 2017-10-31 kl 10:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons