Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dalkurd ville spela på Grimsta - fick nobben

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd undersökte möjligheten att få spela allsvenskan på Grimsta.
Men fick nobben.
- Vi har vänt på frågan internt och valt att tacka nej, säger Camilla Hagman, kommunikationschef på Idrottsförvaltningen i Stockholms stad, till Expressen.

På tisdag möts suveränerna i årets superettan, Brommapojkarna och Dalkurd, i ett glödhett toppmöte på Grimsta IP i Stockholm. Segraren i den matchen har säkrat sin biljett till allsvenskan och det kan även bli klart än tidigare, beroende på hur det går för Trelleborg mot Åtvidaberg på söndag.

För Dalkurd återstår frågan, vid scenariot att man avancerat, att lösa den logistiska frågan var man ska spela. Klubben har tidigare varit i kontakt med Uppsala kommun för att eventuell flytta sin verksamhet dit – men oavsett så är inte Domnarvsvallen i Borlänge godkänd för allsvenskt spel.

För Expressen bekräftar Stocholms Stad att en förfrågan inkommit från Dalkurd om att få spela på Grimsta nästa år. Man valde dock att tacka nej.

- Vi har fått en första förfrågan från Dalkurd, som har ställts till oss, om att klubben vill spela sina matcher på Grimsta IP. Vi har vänt på frågan internt och valt att tacka nej till förfrågan, säger Camilla Hagman, kommunikationschef på Idrottsförvaltningen, till tidningen.

Stockholms stad anger plan- och hallbrist som förklaring.

- Av skälet att vi får svårigheter att lösa de behov som vi har med Stockholms egna lag om vi skulle ta in ett nytt lag. Det är allmänt känt om bristen på planer och hallar, och det är en ständigt återkommande fråga. Vi vill verkligen säkra nyttjandet av planer i första hand går att lösa för Stockholms egna lag.

Publicerad 2017-10-20 kl 15:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons