Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dalkurds vd efter allsvenska avancemanget: "Nu kan kommunen inte skylla på något"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Dalkurd blir klart för allsvenskan i spelaren.

Dalkurd blev under lördagen klart för allsvenskan 2018.
Det är dock fortfarande oklart var laget kommer att spela nästa säsong.
- I dag fokuserar vi bara på att fira den här fantastiska händelsen. Sen får vi sätta oss ner i morgon och börja planera för ett möte där man kan ta ett beslut, säger klubbens vd, Cego Heskali, till Fotbollskanalen.

Dalkurd säkrade under lördagen ett historisk avancemang till allsvenskan. En Makalös bedrift för en klubb som bildades så sent som 2004.

- Det är helt underbart. Upplevelsen går inte att beskriva, säger klubbens vd Cego Heskali till Fotbollskanalen.

Hur upplevde du matchen?
- Det var bra stämning från minut ett. Sen tog det ett tag innan målet kom men till slut lyckades vi och nu när vi där. Fantastisk känsla.

Lite krampaktigt spel från laget under den första halvleken. Håller du med?
- Ja självklart. Vi har haft en väldigt bra säsong och på slutet när det närmat och nerverna börjat komma in har vi blivit lite darrigare. Men grabbarna fixade det till slut.

Vad betyder här avancemanget för alla kurder runt om i världen?
- Det är enormt. Vi kurder har inget land och då är det svårt att ha något landslag i någon form av sport över huvud taget. Att nu ha ett lag här som tar sig till Sveriges högsta serie, det kommer väcka och eka överallt bland kurder i världen. Sen skickar vi ut en signal att oavsett vad än alla säger och hur mycket folk skrattade åt oss när vi sa att vi skulle upp i allsvenskan så fortsatte vi kämpa och till slut lyckades vi.

Hur kommer ni fira i kväll?
- Vi har hyrt ett ställe som vi ska ta oss till där det kommer att vara lite folk runt omkring föreningen och alla som hjälper till. Vi ska försöka njuta av kvällen och försöka vakna upp i morgon med så lite baksmälla som möjligt.

Vad säger du om matchhjälten Rawez Lawan?
- Han har gjort det bra. Han är en stark ledare och han har gjort det bra både på och utanför planen. Det är viktigt att ha en sådan person som har tagit det ansvaret. Det är underbart att se honom spela.

Dalkurd har under en tid ryktats bort från Borlänge och bland annat Uppsala har setts som ett alternativ. Klubben vill ha bättre förutsättningar av kommunen, samtidigt som kommunen vill att klubben ska skriva på ett längre hyresavtal för att satsa finansiera upprustningen av Domnarsvallen. Under fredagen sa vd:n Cego Heskali att klubben skulle meddela klubbens framtid när avancemanget var klart, men när Fotbollskanalen når honom vill han inte avslöja något.

- I dag fokuserar vi bara på att fira den här fantastiska händelsen. Sen får vi sätta oss ner i morgon och börja planera för ett möte där man kan ta ett beslut. Nu är vi där och nu finns det ingenting för kommunen att skylla på. Tidigare har man sagt att man väntar in resultatet i serien och vad som händer.

Hur ser det ut? Om Borlänge kommun möter de krav som ni har kommer ni att stanna då?
- Jag kan inte tala för alla, men Dalkurd grundades i Borlänge och jag är emot att man flyttar runt lag, speciellt när det väl grundades i kommunen och har gjort så mycket gått för samhället under den korta tiden den har existerat. Om Borlänge kommun uppfyller de krav vi har tycker jag självklart att man ska stanna. Men gör de inte det måste man titta på andra alternativ som ser till att den här föreningen fortsätter sin överlevnad. Med dåliga förutsättningar kommer man inte långt. 

Publicerad 2017-10-28 kl 19:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons