Degerfors ny serieledare – Bertilsson matchhjälte från elva meter

Superettan har en ny serieledare.
Den heter Degerfors.
Det kan värmlänningarna tacka Johan Bertilsson för.

Två poäng skiljde Degerfors och Umeå åt inför tisdagens match. Degerfors var det lag som skapade flest målchanser under matchens första 45 – som länge såg ut att sluta 0-0. Men med fem minuter kvar till pausvisslan tilldelades hemmalaget en straff. Fram klev Johan Bertilsson och skickade in 1-0.

Andra halvlek var jämn och Umeå gjorde vad de kunde för att få till en kvittering – men den kom inte. Hemmalaget höll undan, tog tre poäng och gick därmed upp i serieledning.

Degerfors, tabelletta alltså med sina tio poäng, är nu fem poäng före Umeå som placerar sig på elfteplats.

Degerfors gästar härnäst J-Södra, för Umeå väntar Halmstad på hemmaplan.