Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Degerfors om storvärvningen: "Stora förhoppningar"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Landslagsmeriterade Emil Johansson skrev under tisdagen på för Degerfors - och superettan-klubben jublar över sin värvning.
- Vi har stora förhoppningar, säger tränaren Patrik Werner till Fotbollskanalen.

Emil Johansson var med i U21-EM 2009 och spelade alla Sveriges matcher. Han har också gjort två A-landskamper för Sverige och spelat i klubbar som Hammarby, Molde och Groningen.

Men nu vänder vänsterbacken hem till Degerfors. 28-åringen presenterades av superettan-klubben under tisdagen.

- Det känns bra. Det var en trevlig nyhet att presentera. Med de meriter han har, att han är härifrån och kommer hem i så pass tidig ålder så är det klart att det här är positivt. Vi får hoppas att det slår väl ut, säger Degerfors tränare Patrik Werner.

Werner tror också att Johansson med sin rutin kommer att bidra utanför planen.

- Ja, det är klart. Det är en jättebra kille.

- Jag hade honom som junior när jag var Tipselit-tränare och vi har haft kontakt under åren. Han har varit med oss och tränat när han varit hemma och så. Det här har varit lite på tal men han kom hem några år tidigare än vad jag trodde. Det är ju bara positivt.

Hur är hans form?
- Senaste åren inte blivit vad han hoppats på, men vi vet vad han kan och får han bara vara skadefri så kommer vi få stor nytta av honom. Han känner sig fräsch och har tränat på sen i februari. Vi har stora förhoppningar på att det ska bli bra, avslutar Patrik Werner.

Sedan flytten till Groningen 2012 har Johansson spelat ytterst få matcher. Inte heller i hans senaste klubb, norska Sandnes Ulf, blev det många framträdanden.

Se Emil Johanssons drömmål i Hammarby-tröjan 2009 mot Elfsborg i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-15 kl 17:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons