Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dif:s eventuella försäljning kan hjälpa Superettan-klubben att behålla skyttekungen

Foto: TT

Oke Akpoveta

Oke Akpoveta fortsätter göra succé i IK Frej. Nu hoppas klubben få behålla anfallaren efter sommaren och enligt uppgifter till Fotbollskanalen skulle en Djurgårdsförsäljning av Sam Johnson öppna upp den möjligheten.

I somras lånade IK Frej in anfallaren Oke Akpoveta från danska Lyngby. 24-åringen som tidigare tillhört storklubben Bröndby har sedan ankomsten gjort stor succé uppe i Täby. Efter sitt mål mot Sirius under lördagen så leder nigerianen skytteligan på fem mål och har dessutom hunnit med en assist.

Frejs tränare bekräftade i veckan för Fotbolldirekt att man pratar med anfallaren om ett framtida kontrakt då hans avtal med den danska klubben löper ut i sommar.

- Vi diskuterar en fortsättning redan nu. Han trivs bra här och vi med honom. Diskussionerna går bra och vi kan nog presentera någonting ganska snart. Vi är ganska långt framme, sa tränaren till sajten. 

En faktor som blir avgörande i kontraktsförlängningarna blir Akpovetas lön då han i Danmark tjänat betydligt bättre än en genomsnittlig spelare i Superettan. IK Frej har ekonomiska problem och när förra året avslutades så låg klubben på minus. I måndags kom ändå beskedet från förbundets licensnämnd att man sagt okej till Frejs handlingsplan att återställa det egna kapitalet till minst noll innan årsskiftet.

För att ha råd med en fortsättning med Akpoveta så hoppas nu klubben på en försäljning av ex-Frejaren Sam Johnson som enligt Expressen jagas av storklubbar i Ryssland. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen så har klubben en vidareklausul på Djurgårdens anfallare, något som skulle ge extra klirr i kassan och en ökad möjlighet att få behålla succélånet Akpoveta.

Den nigerianska anfallaren själv säger till Fotbollskanalen att hans mål är att gå vidare till en större klubb, men stänger samtidigt inte dörren för en fortsättning i Täby-laget.

- Jag kan inte säga att jag är orolig, men jag hoppas på någonting bättre. Jag vet inte var, kanske här i Sverige eller i Danmark, eller något annat europeiskt land. Fortsätter jag bara att göra saker rätt och gör mål kommer jag förhoppningsvis hitta ett bra ställe. Kanske i IK Frej, jag vet inte…, säger Akpoveta.

Målet är alltså att hitta något bättre än Frej?
-
Det är klart att alla spelare vill spela i de bästa ligorna. Får jag något bättre, kanske i allsvenskan eller i danska superligan, är det klart att jag går för det. Jag vill spela på en så hög nivå som möjligt. Jag har spelat i den av Danmarks toppklubbar tidigare (Bröndby) och hoppas kunna gå tillbaka till toppnivån.

Öppen för att stanna i IK Frej?
- Det är trevliga människor här, och jag har mått bra sedan jag kom hit. Lagkamraterna, tränaren och alla runt klubben är bra människor, och om jag måste stanna här har jag ingen anledning att säga nej. De har gett mig chansen att spela och visa vem jag är, men det är klart att om jag skulle få något bättre i allsvenskan eller superligan (Danmark) går jag för det. Jag vill spela på toppnivå.

Skulle du kunna tänka dig att gå ner i lön för att stanna i IK Frej?
- Såklart så vill alla spelare få  ett så bra kontrakt som möjligt. Men samtidigt om jag känner att jag får ut något här som känns okej för mig så är det klart att jag kan stanna.

Publicerad 2016-05-08 kl 09:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons