Dramat: Degerfors vann - men får vänta med att fira allsvensk uppflyttning

Degerfors får vänta med att fira allsvensk uppflyttning.
J-Södra avgjorde sent mot Norrby, och därmed är toppstriden inte avgjord.
- Det är klart att det ser bra ut, säger Degerfors-målskytten Gustav Granath till Dplay.

Se höjdpunkterna från Degerfors seger i spelaren ovan.

Degerfors ramlade senast ur allsvenskan 1997, men är nu nära att få spela allsvensk fotboll igen efter 23 långa år. Under lördagskvällen hade det klassiska laget chans på uppflyttning vid seger mot Gais hemma och förlust eller kryss för Jönköpings Södra mot Norrby, men i slutändan blev uppflyttningsfesten uppskjuten.

Degerfors tog till en början ledningen i den sjätte minuten mot Gais, då Adam Carlén satte bollen i mål efter en hörna. Gais kvitterade sedan i den 23:e minuten genom Adnan Maric, men strax före halvtid återtog hemmalaget ledningen igen genom Gustav Granath, som mötte ett inspel med pannan till 2-1 i halvtid.

Gais var därefter nära att utjämna igen genom både Emil Wahlström och Richard Yarsuvat, men lyckades inte få in en kvittering, och därmed vann Degerfors matchen.

- Det var faktiskt lite mer nervöst än vanliga matcher. Jag kände innan att det var lite mer pirr i magen, men så fort man kom ut på planen släppte det. Det var bara att köra på, säger Granath till Dplay.

Degerfors såg även länge ut att få fira uppflyttning i kväll, men i den 86:e minuten sänkte Amir Al-Ammari Norrby från straffpunkten till 1-0-seger för Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Det innebär att toppstriden ännu inte är avgjord.

Degerfors toppar fortsatt superettan med en poäng ner till Halmstads BK och med åtta poäng ner till Jönköpings Södra på tredjeplats. Tre matcher återstår av säsongen. Degerfors ställs härnäst, den 21 november, mot AFC Eskilstuna på bortaplan. Gais är i sin tur på niondeplats i seriespelet.

- Det är klart att det ser bra ut, men vi ska fortfarande ta poängen också. Vi ska gå för tre segrar, då vi vill ha så mycket poäng som möjligt och vill vinna serien, säger Granath.