Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dulee Johnson klar för Brage: Får behandling under hela kontraktstiden

Den skandalomsusade mittfältaren Dulee Johnson har skrivit tvåårskontrakt med Brage i superettan.
- Han ska gå en rehabbehandling under båda åren, säger Brages sportchef Michael Kallbäck till fotbollskanalen.se.

Förre AIK-mittfältaren Dulee Johnson har haft en stormig karriär med rattfyllor, olovlig körning, åtal men friad för våldtäkt, dömd för sexköp, sena krognätter som lett till avstängning från klubben under tiden i AIK, misstankar om bedrägeri eller försök till bedrägeri en sen krognatt och så vidare.

Sportsligt hade han samtidigt en bra karriär i AIK som toppades med ett SM-guld 2009.

Efter att AIK sparkade Johnson har han spelat för grekiska Panetolikos och holländska De Graafschap. Båda klubbarna bröt kontraktet med liberianen. Hans senaste klubb Amazulu sparkade Johnson för en och en halv månad sedan då han påträffades med kokain i blodet.

Nu fortsätter karriären i Brage. Men klubben är väl medveten om att det är en speciell värvning och har förberett sig så gott man kan.
- Han ska gå på rehab under kontraktstiden och det var en förutsättning. Där ska han få behandling för sina problem utanför fotbollen, säger sportchefen Michael Kallbäck till fotbollskanalen.se

Har ni några klausuler som gör att ni kan bryta kontraktet om han inte sköter sig?
- Ja, absolut. Och det var något som Dulee själv och hans agent inte hade några problem med.

Företaget som sköter Johnsons rehabilitering är baserat i Borlänge och specialiserar sig på alkohol och drogmissbruk. Ofta är det också just via arbetsgivaren som kunderna kommer. Behandlingen inleds med sex veckors intensivbehandling med daglig verksamhet, men där Dulee Johnson ändå kan bo kvar hemma.
Och möjligheterna att fuska är minimala berättar Kjell Rapp som sköter Johnsons behandling.
- Det är bland annat provtagning hela tiden och det går inte att ta droger eller alkohol utan att det syns. Total avhållsamhet gäller och det går inte att fuska med det.

Hur effektiv är behandlingen?
- Utfallet är olika. Resultatet ska vara att leva nykter och drogfri av egen kraft. 70-75 procent brukar vara drogfria  två och ett halvt år efter att man börjat. Det är osannolikt bra. Man kan säga att om man gör som vi säger så är chanserna otroligt bra att lyckas. Om man inte gör det så blir chanserna däremot motsvarande små.

Publicerad 2012-12-28 kl 10:45
Annons
Annons
Annons