Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Dulee talar ut: ”Upptäckt att jag ställt till det”

Dulee Johnson är klar för Brage. Nu talar han ut om sitt liv och varför han valde Borlängeklubben.
– Förut har jag ljugit för mig själv, säger mittfältaren.

Dulee Johnson är tillbaka i svensk fotboll. Mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brage – och kommer få hjälp med sina problem under tiden.

Nu berättar 28-åringen om sitt liv, som har kantats av flera skandaler.

– Förut har jag ljugit för mig själv, som att jag inte hade problem. Men jag har upptäckt att det har ställt till det i alla klubbar som jag har spelat i. Nu har jag bestämt mig att få den hjälp och betala den hjälp som IK Brage och jag har kommit överens om efter avtal. Jag ska försöka förändra mitt liv och vara en bra människa. Jag är pappa med tre barn och jag ska försöka göra mitt bästa för IK Brage och mitt liv. Det finns ett liv efter fotbollen, därför är jag här, säger han till DT.

Två av Johnsons syskon har dött av alkoholproblem, vilket har fått honom att vilja förändra sig.

Varför berättar du det här?
– För att jag, som jag sade tidigare, jag har gömt en massa saker. Jag har inte varit ärlig mot mig själv och alla andra runt omkring. Du kommer till en punkt i ditt liv där saker händer och till sist orkar du inte längre. Man måste lägga ner. Därför vill jag vara öppen – det är alkohol som har ställt till en massa problem, jag har förlorat två syskon, en bror och en syster och det räcker. Korten är uppe på bordet.

Ordföranden Tommy Andersson:

– Dulee själv har insett att han har haft problem, men ändå presterat på plan. Det han vill göra nu är att skriva ett kontrakt, som vi har gjort, med IK Brage, Nudax (behandlingsföretag i Borlänge) och Dulee själv. Ett trippelavtal som gör att en behandling kommer genomgås under två år. Där vi hoppas att han ska prestera på fotbollsplan till oss på ett väldigt bra sätt, samtidigt som Dulee kommer bli en annan människa, säger Andersson till DT.

– IK Brage står, som många andra föreningar, för att man ska motverka droger, alkohol och kriminalitet. Det har vi inskrivet i avtal med våra stora sponsorer. Vi har haft möten med dem och de har fått bestämma, ifrågasätta och tycka till om den här situationen som är när det gäller Dulee och de här sakerna. De tycker att vi gör det på ett positivt sätt, fortsätter han.

Publicerad 2012-12-28 kl 19:12
Annons
Annons
Annons