Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Duon ersätter Henke Larsson i HIF

Foto: SCANPIX.

Det blir Per-Ola Ljung och Christoffer Andersson som ersätter Henrik Larsson i Helsingborg.
Det meddelade HIF på en presskonferens i dag.
- En självklarhet, sa Ljung.

Henrik Larsson valde att lämna Helsingborg i samband med att laget åkte ur allsvenskan. Redan på söndagen hade klubben kallat till presskonferens för att presentera ersättaren. Fotbollskanalen hade tidigare rapporterat att Peter Gerhardsson legat högst upp på HIF:s önskelista, men i stället blir det Per-Ola Ljung som ersätter Larsson. Med sig får Ljung den förre HIF-spelaren Christoffer Andersson som blir assisterande.

Ljung förklarar att det var en självklarhet att tacka ja

- För mig, ja. Det är svårt att förklara när man varit på ett ställe och varit med om så otroligt mycket som jag har varit i den här föreningen. Det är en självklarhet att svara på en sådan förfrågan.

Per-Ola Ljung är inget främmande namn för Helsingborgspubliken. Ljung spelade i klubben 1988-1999 och verkade dessutom som assisterande tränare mellan 2007-2012. Efter det senaste uppdraget i HIF tog Ljung över Örebro följt av Gais.

Ljung menar att det finns många saker att sätta tänderna i, men redan nu har han en tanke om hur han vill att laget ska spela.

- Det är självklart att vi har mycket vi måste bena ut. Allt från spelartrupp till organisation och spelet i sig. Men i grova drag vill vi ha en initiativrik och offensiv fotboll. Men vi vet också om att vi måste har ett försvarsspel där vi i högre grad vill pressa fram misstagen, förklarar han.

Christoffer Andersson å sin sida är något av en ikon i klubben och har spelat över 300 matcher för HIF. Nu tar han klivet från juniorverksamheten till a-laget för att stötta Ljung på bänken.

- Mina erfarenheter är mycket som spelare. Jag har haft många tränare under mina år. Det har funnits mycket att ta rygg på där. Som tränare har jag inte lika mycket erfarenhet men jag har lärt mig mycket det här året. Jag har jobbat mycket med ungdomar och det här blir ett bra nästa steg, sa Andersson på dagens presskonferens.

Omröstning
Är Per-Ola Ljung rätt man för Helsingborg?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-11-27 kl 17:06

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER