Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Efter fiaskoinledningen - Gefle bjöd in till krismöte

Foto: Bildbyrån

Gefle IF åkte ur allsvenskan i fjol, nu krisar laget rejält i superettan.
Under tisdagskvällen kallade klubbledningen till ett öppet möte.
- Vi vet att det är många som tycker och tänker och med tanke på vårt tabelläge är oroliga för Gefle IF, säger klubbdirektören Pär Lagerström enligt Gefle Dagblad.

Efter tolv år i allsvenskan degraderades Gefle IF efter förra säsongen. Spelartruppen fick vara relativt intakt, men trots det har laget fått en floppstart i superettan. Gefle är tredje sist i serien och har bara vunnit en match så här långt.

Efter den svaga starten kallade klubbledningen till ett krismöte under tisdagskvällen. Ett femtiotal supportrar hade tagit sig till Gavlevallen för att ställa sina frågor.

- Det här är en allvarlig situation men några enkla svar finns inte, sa klubbdirektören Pär Lagerström enligt Gefle Dagblad.

Gefles tränare Thomas Andersson fanns inte med på mötet. Klubbdirektören Pär Lagerström klargjorde att man inte ville gå in på spelsättet eller spelarna i laget.

- Vi vet att det är många som tycker och tänker och med tanke på vårt tabelläge är oroliga för Gefle IF. Då det är viktigt att vi som förening lyssnar och öppnar upp på det här sättet. Men för att vi ska ge våra tränare och spelare bästa förutsättningar för att ta tre poäng i nästa match mot Öster så berättar vi inget runt vårt spel och våra spelare. 

Det är inte bara på planen som Gefle har haft en tung inledning i superettan. Även publikmässigt har laget haft det väldigt svårt, och publiksnittet så här långt på Gavlevallen är 1326 åskådare.

- Vi har misslyckats där, helt klart. Men vi jobbar varje dag med att söka nya vägar med det och med annat som vi vill påverka, säger Pär Lagerström.

Superettan

Bottenstriden

# Lag S V O F +/− P
12 Norrby IF 18 5 4 9 -13 19
13 Varbergs BoIS Nedflyttning-kval 19 4 6 9 -8 18
14 Landskrona BoIS Nedflyttning-kval 19 4 5 10 -2 17
15 Gefle IF Nedflyttning 18 3 5 10 -18 14
16 IFK Värnamo Nedflyttning 18 3 3 12 -19 12
Publicerad 2017-05-17 kl 15:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER