Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter kommentaren – Djuric stängs av i fyra matcher

Superettan

Dusan Djuric sa "jävla zigenare" till Umeås Deniz Yaldir.
Nu stängs HBK-mittfältaren av i fyra matcher.
- Det viktiga är att vi sänder budskapet att det här inte är okej, säger Yaldir till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se incidenten i klippet ovan. Bilder från Dplay.

Domaren Andreas Dufva Johansson och Umeå FC anmälde Halmstad BK:s Dusan Djuric till förbundet efter mötet mellan HBK och Umeå FC. Detta då Umeå-spelaren Deniz Yaldir vittnade om att han blivit kallad "jävla zigenare" av Djuric.

Djuric nekade första anklagelserna, men erkände sedan.

- Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen igår mot Umeå. Jag vill därför be Deniz Yaldir samt alla inblandade och berörda om ursäkt för mitt sätt att uttrycka mig på som jag anser vara olämpligt, sa Djuric då.

Nu har Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd fattat ett beslut. Djuric stängs av till och med den 15 oktober, vilket gör att han inte kommer till spel de kommande fyra matcherna.

Annons

- Det är inte min uppgift att sätta straff för människor, men jag har gjort det jag kunnat. Sedan om det blir fyra matcher, åtta - eller resten av säsongen. Det är inte det som är det viktiga för mig, det viktiga är att man ser allvarligt på det här och att man lyfter den här frågan. Det här är något utöver fotbollen, det finns viktigare saker i livet än fotboll och det här var en sådan grej, säger Yaldir till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det viktiga är att vi sänder budskapet att det här inte är okej. Varken i fotbollsvärlden eller i samhället i övrigt. Det har blivit en ganska stor grej så jag hoppas att människor runtom har lärt sig en läxa. Sedan om det kunde varit hårdare straff eller inte - jag kan som sagt inte svara på det. Det är inte mitt jobb. Men jag hoppas att människor förstår att man inte kan uttala sig ett sådant sätt och använda sig av rasistiska tillmälen.

Annons

Yaldir avslutar:

- Jag hoppas att budskapet gick framför både Dusan och för människor inom fotbollen i Sverige.

Känns det utagerat nu? Dusan har bett om ursäkt och så vidare?
- Ja, Dusan ringde mig och bad om ursäkt. Det var stort av honom att ringa, det är klart att jag godtar ursäkten, människor kan göra fel och jag dömer ingen på det sättet. Men det här var ganska grovt. Jag blev besviken och ledsen, men man får godta det, människor kan göra fel.

I beslutet från disciplinnämnden framgår att Dusan Djuric hävdar att Yaldir i samband med incidenten ska ha spottat på honom. Även lagkamrat Joel Allansson skriver i ett uttalande att Yaldir ska ha spottat mot honom. Det förnekas av Yaldir.

- Jag har inte gjort det och det finns kameror över hela arenan.

- Det är en lögn som går att spåra via kameror. Och när han ringde mig så nämnde han ingenting om det. Då var han besviken och det var inget snack om att jag skulle spottat på honom.

Annons

Danny Persson, klubbchef i Umeå, om SvFF:s beslut:

- Jag har inte hunnit läsa än vad de har skrivit och sagt. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Jag fokuserar kanske inte på om det är match hit eller dit, det är mer vad som har hänt och det är det som är förkastligt. Sedan kan man jämföra den här domen med andra domar som varit nyligen och hitta en viss skillnad.

I juli blev domaren Martin Strömbergsson avstängd för resten av säsongen (ett beslut som fattades av domarkommittén, medan discplinnämnden skötte Djuric-ärendet), efter dennes kommentar mot Östersunds FK:s Aly Keita.

- Det kan man absolut ställa sig frågande till. Sedan har jag inte läst beslutet så jag vet inte vad som står där än och hur de har motiverat det. Sedan är det själva innebörden i sig som är det som ska upp på tapeten. Vad som har sagts, vad vi måste få bort från fotbollen, det är det som är det viktiga i grunden, säger Persson.

Annons

Kommer ni att överklaga?
- Jag vill sätta mig och läsa det innan jag tänker i de här banorna. Jag ska också prata med Deniz så klart.

Fotbollskanalen har sökt Dusan Djuric för en kommentar.

Publicerad 2020-09-23 kl 13:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto