POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
33v

Efter nödropet - Bois klarar septemberlönerna: "Det är säkerställt"

Foto: Bildbyrån

Ekonomiskt krisande Landskrona Bois kan betala ut september månads löner.
Och nu ser klubben ljust på att få in de miljoner som krävs innan årsskiftet.
- Det bör kunna gå, det tycker vi, säger ordföranden Urban Jansson till Fotbollskanalen.

I början av september gick Landskrona Bois ut med att man behövde få in 200-300 000 kronor för att klara av att betala ut lönerna för den här månaden. Efter många möten med partners och kommunen så har superettan-klubben nu klarat av den första krisen, och kan betala september-lönerna.

- Jajamensan, det kan vi. Det är säkerställt. Och vi siktar på att kunna säkerhetsställa hela året. Och det bör kunna gå, det tycker vi. Jag tycker att det ser bra ut, säger ordföranden Urban Jansson till Fotbollskanalen.

Innan året är slut så måste Landskrona, om man håller sig kvar i superettan, få in totalt tre miljoner för att klara elitlicensen. Även det är klubben alltså hoppfull över att klara av.

- Vi har fått ett ganska brett stöd hos de vi har kontaktat, sedan ska det omvandlas till någon form av inbetalning. Och det är ett ganska långt arbete att sy ihop så att alla är nöjda. Det här är ju en extrainsats och vi har gått ur brett. Och då blir det ett omfattande arbete. Men alla indikationer vi har fått så känns det som att det är på god väg, säger Urban Jansson.

Flera initiativ har startats för att hjälpa Bois reda ut den ekonomiska krisen, både från supporter- och klubbhåll. Under måndagen sjösattes även Bois-hjälpen där "unika BoIS-upplevelser och prylar" auktioneras ut.

- Den tycker jag var rätt så trevlig. Det är ju dubbelt, det är både en signal utåt. Jag tycker såklart att man ska vara med och buda på de här produkterna. Och även om man inte budar så blir det påminnelse om att inte glömma bort oss, säger Urban Jansson och hänvisar till några av klubbens andra initiativ.

- Det här kom de på uppe på kansliet och det är riktigt bra, ett trevligt initiativ.

HD rapporterade för en och en halv vecka sedan att Bois inte betalat hyra för klubbkansliet, och kanslibolagets styrelseledamot Robert Carlén menade att klubben "fullkomligt negligerat det".

Urban Jansson:

- Det stämmer att vi inte har betalat en hyra för kansliet och det är mest för att vi inte är överens om hyrans storlek. Och sedan så vill jag inte ta det i media, men det är under kontroll. Det är inte så att vi står och faller med hyra till kansliet, den finns ju med i budgeten. Så det är i det här sammanhanget lite av en ickefråga, även om det är klart att den kan ha betydelse för utfallet. Men den är inte bortglömd, och någonstans stod det att vi ignorerar den och det gör vi inte alls utan vi är på det och kommer att ha ett möte förhoppningsvis i början på oktober.

Kanslibolaget skickade ärendet till Kronofogden för indrivning.

- Det kan jag väl tycka var väl magstarkt. Bois vill ju ha en hyresreduktion för hyran är alldeles för hög. Och de som sitter på två stolar så att säga motsvarar 44 procent, Bois är ju delägare i kanslibolaget. Och de som vill ha en hyressänkning och en diskussion kring detta det är 44 procent av aktieägarna, så det är inte vilen tvist som helst. Utan det är internt och ska skötas internt. Den ligger utanför det ekonomiska läget under alla förhållanden. Bois tycker inte att hyran är rätt, och då får vi ta den diskussionen. Sedan är det så också, när man säger att Bois inte har betalat hyran. Nä, det är de som satt i den gamla styrelsen som är majoritet i kanslibolaget. De betalade ju inte heller någon hyra, så det är inte så att det här är en nyhet eller något aktivt. Det är bara att vi inte kommit överens, säger Urban Jansson, som säger att Bois bestridit indrivan och inte tror att ärendet kommer att gå vidare till något rättslig avgörande.

Publicerad 2018-09-24 kl 14:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå