POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Efter skandalen på Olympia - åtta personer får tillträdesförbud

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Polisen har ansökt om tillträdesförbud för 23 personer efter skandalen på Olympia i november. Åtta av dem har nu stängts av från att besöka fotbollsmatcher, det rapporterar SVT.

Det var efter Helsingborgs kvalfiasko mot Halmstad på Olympia som riktiga skandalscener utspelade sig när ett tjugotal personer från HIF-klacken tog sig in på planen och några gick till attack mot Jordan Larsson.

Polisen har ansökt om tillträdesförbud för totalt 23 personer. Åtta av dem har nu förbjudits att besöka elitmatcher på svensk mark, det rapporterar SVT.

- I det här fallet har jag bedömt att de skulle ha tillträdesförbud för att de har misskött sig på matchen och är misstänkta för brott, säger åklagaren Ola Lavie till kanalen.

Längden på tillträdesförbuden varierar mellan nio månader och ett och ett halvt år för de åtta männen. Straffen beror dels på vad de gjort på Olympia.

- Det har även haft en viss betydelse vad de har gjort tidigare. Ett flertal av de här männen är kända i så kallade ultrassammanhang. Men jag vill inte gå in på vad de har gjort tidigare, de får framkomma senare i sådant fall, säger Ola Lavie.

Alla de åtta männen är enligt SVT misstänkta för brott mot ordningslagen och våldsamt upplopp. Vissa av dem är även misstänkta för andra brott.

- I något fall är det försök till våld mot tjänsteman och försök till misshandel.  Sen har vi ofredande när det gäller personen som var framme vid Jordan Larsson, säger Ola Lavie.

Se skandalscenerna från Olympia i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-08 kl 22:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå