Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
1v

Efter turbulenta säsongen - Gais klubbchef sjukskriven: "Priset jag får betala nu"

Foto: Bildbyrån.

Gais har haft det tungt både på och utanför planen.
Det har gjort att klubbchefen Erik Bergkvist tvingats till att sjukskriva sig.
- Det har inte funnits en minut över till verksamhetsledning, säger han till GP.

Gais har haft ett tungt 2018 både på och utanför planen. Klubben hade höga sportsliga förväntningar inför säsongen, men det slutade med att klubben fick kriga i botten och först i den sista omgången säkrade man kontraktet.

Även utanför planen har det varit turbulent och klubben har bland annat ekonomiska bekymmer och under året har flera styrelseledamöter hoppat av sina uppdrag.

En som har fått dra ett tungt lass är klubbchefen Erik Bergkvist, som nu tvingats sjukskriva sig. För GP berättar han att det har varit ett tufft år.

- Jag brukar vara en rätt stryktålig herre men från sommaren och framåt har jag fått bekänna rejält med färg och uteslutande jobbat med dialog med besvikna leverantörer, betalningsplanen och krigat ihop till löner och skatter samt försäljning, säger Bergkvist till GP.

Bergkvist berättar vidare att det inte finns någon möjlighet att fortsätta på liknande sätt och att han nu måste ta det lugnt. Han medger att arbetsbelastning har varit oerhörd.

- Priset får jag betala nu. Det är förhöjt blodtryck och diverse fysiska belastningsrelaterade symptom. Det har inte funnits en minut över till verksamhetsledning eller annat än brandsläckning.

Bergkvist kommer minst att vara sjukskriven i en vecka. Under tiden som han är sjukskriven ska styrelsen dela på hans arbetsuppgifter, berättar klubbens personalansvariga Pernilla Andersson för GP.

Publicerad 2018-12-03 kl 23:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons