Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Efter TV4:s avslöjanden - Hammarby kan sluta samarbeta med Cabrera

Efter TV4-sportens granskning av agenten Oliver Cabrera överväger tidigare affärspartnern Hammarby att sluta samarbeta med honom.
- Det är klart att vi får värdera sådant framöver, säger vd Åsa Sånemyr.

På söndagen kunde TV4-sporten och fotbollskanalen.se avslöja detaljer kring Roni Porokara och Wandersons uteblivna klubbyten i vintras. I kölvattnet av de reportage som sändes berättar svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell att SvFF ska utreda agenten Oliver Cabreras roll i affärerna. Om han begått några fel lämnas ärendet vidare till disciplinnämnden.

Cabrera själv har sagt i mejlkontakt med TV4-sporten att han vare sig suttit på dubbla stolar i några förhandlingar eller försökt förmå Wanderson att ingå ofördelaktiga avtal. Cabrera hävdar att han bara förmedlat affärsmöjligheter åt en tredje part, utan några egna intressen i fallet.

En av de klubbar som tidigare samarbetat med honom är Hammarby. Dels satt Cabrera under en period i föreningens styrelse, och dels har han genom åren hjälpt till med försäljningar och köp av spelare.
- Men vi har inget samarbete med honom nu. Hammarby sköter de här sakerna helt på egen hand, betonar Åsa Sånemyr som ännu inte hunnit ta del av all TV4-sportens dokumentation.

Hon berättar att det kan bli aktuellt att på eget bevåg granska de transfers man genomdrivit ihop med Cabrera. Men Sånemyr betonar att enligt den information som finns tillgänglig för henne nu har inga fel begåtts.
- Vad jag vet finns inga konstigheter kring de affärer vi varit inblandade i, säger hon.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har Cabrera haft att göra med flera spelarförsäljningar från Hammarby under 2009, men Åsa Sonemyr känner bara till fallet med Charlie Davies flytt till franska Sochaux.

Publicerad 2010-04-26 kl 14:54
Annons
Annons
Annons