Ekenbergs sena mål avgjorde mot BoIS

Det såg länge ut som att Mjällby skulle tappa sin serieledning i superettan till Assyriska, men efter ett sent mål mot Landskrona av Marcus Ekenberg fick man stanna kvar i toppen.

Matchen var mållös fram till den 88:e minuten då Ekenberg blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål.

Södertäljelaget Assyriska gick upp på en andraplats i tabellen efter 2-0 borta mot Trollhättan. Första målet kom efter dryga halvtimmen spelad genom mittfältaren Dennis Östlundh. Sedan skulle det dröja ända till 79:e minuten innan mål nummer två kom, målskytt var Aziz Corr Nyang.

Gif Sundsvall tog ledningen borta mot Åtvidaberg genom Jonas Wallerstedt, men hemmalaget svarade med att stänka in tre snabba mål. Pontus Karlsson blev tvåmålsskytt när Åtvidaberg till slut vann med 3-1.

Qviding slog tabelljumbon Sirus borta med 3-2.