POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ekonomisk smäll lurar superettanklubben

Konflikten eskalerar nu mellan superettanklubben och den förre landslagsmålvakten Håkan Svensson.
– Vi har påpekat detta för Falkenbergs FF och förutsätter att föreningen ska åtgärda detta, säger Gert Persson från tränarföreningen.

Falkenberg kan tvingas till ett sexsiffrigt skadestånd. Det skriver Hallands Nyheter.

Klubben uppges att under fem års tid har struntat i att betala in tjänstepensioner för förre tränaren Thomas Askebrand och kvarvarande assisterande tränaren Håkan Svensson. Detta liksom semesterersättning som också ska ha gått om intet för duon:

– Vi har påpekat detta för Falkenbergs FF och förutsätter att föreningen ska åtgärda detta, säger Gert Persson, generalsekreterare i den svenska tränarföreningen, som driver ärendet för de båda Askebrand/Svensson.

FFF:s ordförande Lars-Eric Nilsson blir arg när han hör uttalandet:

– Det här är uppenbart en konfliktsituation, säger han. Jag tycker att Persson kunde lugnat sig och inte kommenterat detta innan vi träffats och diskuterat frågan.

En sådan träff uppges nu snabbt planeras mellan Gert Persson som representerar tränarna och FFF som får juridisk hjälp av arbetsgivaralliansen.

– Jag har skickat en mötesförfrågan till Persson men inte fått något svar, uppger Lars-Eric Nilsson.

Hallands nyheter redogör för situationen genom följande räkneexempel: Tjänstepensionen (ITP) beräknas på lönen. Sju procent på den ska utgöra ITP. För att ta ett räkneexempel: en tränare har en årslön på 500 000 kronor. Sju procent på det blir 35 000:- – per år.

Publicerad 2012-12-20 kl 14:38
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå