Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Elmanders kritik mot förbundet: "Ska inte få sätta käppar i hjulet"

Foto: SCANPIX.

Johan Elmanders comeback i Öis-tröjan stoppades av förbundet.
Nu ger han sin syn på turerna i somras.
- Jag älskar fotboll. Det tycker jag inte att något förbund skall få sätta käppar i hjulet, säger han till Göteborgsposten.

Det var i början av september i år som Örgryte presenterade en minst sagt meriterad värvning i den förre landslagsanfallaren Johan Elmander. Elmander skulle göra comeback i Göteborgsklubben efter 16 år i olika klubbar runtom i Europa – men planerna gick inte som det var tänkt.

Eftersom värvningen skedde efter att det svenska transferfönstret stängt var Örgryte tvungna att söka dispens hos Svenska Fotbollförbundets tävlingsnämnd. Nämnden godkände dock inte ansökan eftersom Elmander ”inte uttömt alla möjligheter att försöka göra klart med en ny klubb”.

Örgryte överklagade och Elmander blir i stället spelklar 8 januari nästa år. När Fotbollskanalen gjorde en längre intervju med Elmander duckade han frågan om förbundets beslut och konstaterade att SvFF borde se över möjlighterna att ändra perioden som fönstret är öppet.

- Jag visste om hur regeln var. Men det blir lite konstigt när det svenska fönstret stänger den tionde och det andra den 31:e. Det kanske tåls att tittas över. Förhoppningvis gör förbundet det, förklarade Elmander.

I en intervju med Göteborgsposten säger Elmander dock att förbundet borde lätta upp regelverket och "ta vara på" när spelare som han själv vill flytta hem och spela i Sverige.

- Jag har en ganska klar bild av vad som hände. Utan att säga för mycket tycker jag att det är en väldigt märklig situation. Jag hoppas att förbundet kollar över den regel som finns. Det är kanske inte alla som vill vänta några månader med att spela fotboll och som är hemåtvändare. Jag tycker att man kanske skall ta vara på dem som vill komma hem och spela. Det här med transferfönstret, hur det är öppet, det gör det olyckligt, säger han till tidningen.

Elmander förklarar att han ”bara skrattar åt hela situationen”, och att det var kärleken till fotbollen som fick honom att orka igenom den långa perioden utan att ha någon klubb.

- Jag älskar fotboll. Det tycker jag inte att något förbund skall få sätta käppar i hjulet för mig. Det är jag som bestämmer när jag slutar. Inte någon helt annan. 

Intresseföreningen Svensk Elitfotboll har tidigare begärt att datumen för det svenska transferfönstret ska ändras, vilket föreningens ordförande Lars-Christer Olsson berättade om i podcasten Lundh.

Johan Elmander lämnade Örgryte för Feyenoord säsongen 2000 och har därefter varit proffs i klubbar som Toulouse, Bolton och Galatasaray.

Publicerad 2016-12-11 kl 08:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons