Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Elva spelare lämnar återbud till Ängelholm: "Aldrig varit med om det tidigare"

Foto: TT Nyhetsbyrån

Ängelholm står på ruinens brant, och vid sidan av klubbens ekonomiska haveri ser det tungt ut sportsligt. Till matchen mot Varberg får skåningarna bara ihop halva sitt lag på grund av skador och avstängningar.

Att ÄFF hotas av konkurs är ingen nyhet. Efter att kommunen nekat föreningen ett miljonstöd måste stora summor hämtas in med mycket kort varsel för att inte laget ska tvingas dra sig ur superettan. Spelarna har inte fått någon lön för september månad, och i mötet med Ljungskile för några veckor sedan (förlust m ed 3-0) saknades nio personer i ängelholmarnas trupp. Genast började obekräftade rykten om en påstådd strejk spridas via sociala medier, men när fotbollskanalen.se talade med klubbdirektören Paul Myllenberg tillbakavisade han att några oegentligheter skulle föreligga.

- Nej, jag förstår att det uppstår spekulationer men jag kan dementera dem helt. Vi har en väldigt bra och lojal spelartrupp, och alla som inte spelade mot Ljungskile fanns med i vårt vip-tält för att träffa sponsorer. Det hade de inte gjort om det varit fråga om en strejkåtgärd, sade Myllenberg då.

Nu har en liknande situation uppstått. Inför söndagsmatchen mot Varberg har hela elva spelare lämnat återbud och återigen hänvisar ÄFF till skador och avstängningar.

– Den här säsongen går till historien på alla sätt. Jag har aldrig varit med om det faktum att 50 procent av truppen är borta. Elva utespelare och två målvakter. Där har du Ängelholms FF, säger tränaren Joakim Persson till Helsingborgs Dagblad.

Trots manfall de två senaste omgångarna har Ängelholm lyckats skramla ihop fyra poäng, mot Husqvarna och Syrianska.

Fotbollskanalen.se har på nytt sökt Paul Myllenberg för en kommentar kring skadeläget i truppen.

Publicerad 2014-10-05 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons