POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Experten om Bajen: "Jag fattar ingenting"

Skakig start för Hammarby i superettan - men Sveriges främste Superettan-expert tror inte Bajen håller på att bränna sina allsvenska chanser.
- De har alla ingredienser, men får inte ut sin potential, säger han.

- Jag fattar inte varför de inte får till det, varför de inte får igång något eget spel, säger TV4:s expertkommentator Anders Andersson till FotbollDirekt.se.

- Egentligen finns det ju massor av offensiv kvalitet; med snabba, tekniska spelare. Men hittills har de inget eget offensivt spel.

Anders Andersson tippade som så många andra Hammarby högt upp i tabellen inför superettan, men hittills har Söder-laget inte sett ut som en allsvensk kandidat. TV4:s expertkommentator hade förväntat sig mer av laget.

- Jag hade nog trott på ett snabbare och rakare omställningsspel, ett-två tillslag, upp på forward, tillbaka till mittfältare och ut på kanterna. Men det har sett omständligt ut.

Anders Andersson är försiktig med att kritisera Hammarbys värvningstaktik, där man tog in tre etablerade forwards på ett bräde medan mittfält och backlinje lämnades orörda.

- Det är mer än bara försvarslinjen. Vi var väl inne på det i tv-sändningen efter BP-matchen, att man kanske måste balansera upp laget lite mer. Det blir lätt ytor bakom mittfältet, framför backlinjen.

- Som jag ser det är det inte värvningar som behövs, utan såväl försvars- som anfallsproblem ska kunna lösas på planen.
Snarare behöver man hitta sin spelidé. Ingredienserna finns där, och jag vet faktiskt inte varför det inte funkar.

Hammarbys två segrar har kommit på Söderstadion, så pressen från hemmapubliken har åtminstone inte resultatmässigt berört laget.

- Det var väl en fråga inför säsongen, hur de skulle klara det. Å andra sidan har det inte sett klockrent ur hemma heller, egentligen bara okej mot ett blekt Brage.

- Men en sådan publik MÅSTE ju bara vara ett plus. Och superettan är en såpass jämn serie, så jag avskriver inte Hammarby på något sätt. Det är för tidigt.

Publicerad 2011-05-11 kl 16:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå