Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Experten om Granqvists beslut: "Har säkert diskuterat det med Janne"

Andreas Granqvist återvänder hem till HIF.
En flytt som kan innebära att lagkaptenen gjort sitt i landslaget efter VM.
- Det är klart att det är en liten chansning om han är sugen på att fortsätta, säger C More-experten Anders Andersson.

Helsingborgs IF har kallat till presskonferens på söndag. Där kommer klubben presentera vad man menar är ”en av de största nyheterna i modern tid, dels för föreningen men även för svensk fotboll”. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är det landslagskaptenen Andreas Granqvist som kommer att presenteras, vilket Helsingborgs Dagblad var först med att berätta.

Ander Andersson är expert på C More:
- Jag måste säga att jag blir väldigt glad när jag hör det. Jag tycker att det gnälls mycket på spelare att det är känslokallt och att man bara vill tjäna pengar. Jag tycker att vi har sett en förändring vad gäller mentaliteten inom svensk fotboll. Jag tycker att vi har fått väldigt många hemvändare den senaste tiden. Det visar ju att klubbarna gör någonting bra när man vill tillbaka. Vi har haft Isak och Kim i Djurgården, och Safari och Rosenberg i Malmö. De här signalerna är jättebra.

ANNONS

- Jag förstår Granqvist, han har varit ute länge. Holland, England och Ryssland nu. Det är klart att det är skönt att tänka på livet efter fotbollen även om han har en hel del kvar i karriären.

Flytten hem till Helsingborg kan samtidigt innebära att Granqvist tackar för sig i landslaget efter VM.

- Det blir intressant att se, han måste säkert ha diskuterat detta med Janne också. Jag älskar att höra detta, men det är klart att det är en liten chansning, om han är sugen på att fortsätta, vilket man ju hoppas när han har en sådan bärande roll för laget. Jag hoppas att han känner att Helsingborg ska spela allsvenskan och att han ska vara med där.

Vad kan han bidra med till HIF, både rent sportsligt men också sett ur andra aspekter?
- En fantastisk signal för Helsingborg, att ha honom klar innebär också att de kan meddela andra om de nu vill ha andra spelare som tvekar lite – och så vet de att Andreas Granqvist kommer till sommaren. Det är en jättebra morot och signal att sända om man vill värva, men också till de som är där. 

ANNONS
Publicerad 2018-01-26 kl 16:05
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto