Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

EXTRA: Apelgren och Wesslén lämnar Hammarbys styrelse

10å

Både Henrik Wesslén och Per Apelgren lämnar Hammarbys styrelse.
Ingen av dem vill ge några kommentarer.
- Hoppas att du respekterar det, säger Apelgren till fotbollskanalen.se.

Duon ställde sina platser till förfogande vid det extrainsatta styrelsemöte som hölls på torsdagskvällen i Hammarbys eget kansli i södra Stockholm. Henrik Wesslén var tidigare ordförande för både föreningen och klubbens aktiebolagsdel, Hammarby Fotboll AB.

ANNONS

Men tidigare i veckan kuppades han bort från bolagsstyrelsen, efter att just Apelgren valt minoritetsägaren AEG:s sida i frågan om Linus Hallenius försäljning till Genoa.

Nu står det klart att Wesslén inte heller fortsätter inom föreningsstyrelsen. När fotbollskanalen når honom för att höra vad som hänt på kvällens sammanträde avböjer han snabbt att uttala sig.
- Du får ringa Kent Hertzell (styrelseledamot). Jag kan inte säga något. Hej då, säger han.

Per Apelgren vill heller inte berätta om sitt eller Wessléns avhopp. Men klart är att såväl fans som andra runt Hammarby satt stenhård press på förändring efter alla farsartade turer som varit i medierna de senaste dagarna. Utspelen har avlöst varandra och den öppna maktkampen har fått fansen att kräva regimskifte. Inför torsdagen samlades ett hundratal utanför möteslokalen och visade sitt missnöje mot ledningen.

ANNONS

- Vi har en policy där ordföranden uttalar sig, och det hoppas jag att du förstår och respekterar, säger Per Apelgren i ett kort samtal med fotbollskanalen.se.

I praktiken innebär beslutet från idrottsföreningens styrelse att Per Magnusson, representant för AEG, kan sitta kvar som ordförande för Hammarbys bolagsstyrelse.

- Ja, men jag vill inte lämna några kommentarer förrän vi sett vad den senaste händelseutveklingen leder till, säger han.

Men du sitter kvar som ordförande?
- Ja.

Hur länge?
-
Det kan jag inte svara på. Vi får se hur den långsiktiga planeringen ser ut i ett senare skede.

Jan Lundqvist, ordförande för Hammarbys alliansstyrelse - med idrottsföreningens alla grenar underordnade sig - säger dock till att Magnusson snart får stå åt sidan.

- Vi ska inte ha en bolagsordförande från sponsorsidan, utan från den egna föreningen, säger han till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Om att Apelgren och Wesslén hoppar av sina uppdrag säger Lundqvist:

- Det fanns ett missnöje mot dem, både från deras egen sida och från anra håll. Nu fattar de det beslut som är bäst för Hammarby.
- Man kan säga att de tar en timeout till dess att vi håller ett nytt årsmöte som vi planerar att ha i november.

Publicerad 2010-09-02 kl 22:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto