Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

EXTRA: Bajen sparkar tränare Franzén

Tionde plats i superettan, två poäng ned till kvalspel. Då sparkar Hammarby tränaren Roger Franzén, kan fotbollskanalen.se avslöja.

Hammarby har inte vunnit sedan i början av juli. Det forna storlaget ligger tia i superettan, med bara två poäng ner till Brage på kvalplats.

Då sparkar klubben sin tränare Roger Franzén.

När Hammarbys spelare på torsdagen tränade i Årsta fanns Franzén inte på plats. Efter träningen hade spelarna kallats till ett extrainsatt möte där ordförande Kent Hertzell, sportchef Gustaf Grauers, och Alexander Östlund, sportsligt ansvarig i styrelsen, medverkade. Där informerades spelarna om beslutet.

- Vi har gjort en noggrann analys av situationern och kommit fram till att den här åtgärden var nödvändig. Vi väljer att ställa Roger Franzén åt sidan, även om han på intet sätt är ensam ansvarig för de uteblivna resultaten, säger Gustaf Grauers till Hammarbys officiella hemsida.

Den assisterande tränaren Roger Sandberg tar nu över som huvudtränare för resten av säsongen.

Franzén tog över Hammarby i september 2010, då klubben också var farligt nära kvalplats i superettan. Klubben slutade åtta i serien, och har i år storsatsat för allsvensk comeback, bland annat genom profilvärvningarna Björn Runström, Paulinho och Sinan Ayranci.

Framgångarna har dock uteblivit.

Publicerad 2011-08-18 kl 13:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons