Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

EXTRA: Hammarbys vd avgår - till attack mot styrelsen

10å

Hammarbys vd Åsa Sånemyr lämnar sitt uppdrag. Själv säger hon att det är styrelsen som underminerat henne.
- Vet inte om det funnits ett samarbete i bolagsstyrelsen sedan jag började, säger hon.

Hammarbys vd Åsa Sånemyr lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Efter att affären med Linus Hallenius var klar meddelade hon sitt beslut, och hon är djupt kritisk till styrelsen.

ANNONS
- Jag tycker det här är ett jättekul jobb och det finns så mycket att göra, men det är omöjligt för mig att arbeta med den styrelsestruktur som finns idag. Bolagsstyrelsen underminerar mitt arbete hela tiden, till exempel genom att läcka ut uppgifter och jobba operativt. Vi har diskuterat problematiken kring det flera gånger, men det bara fortgår, säger hon i ett pressemeddelande.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är det just Linus Hallenius-övergången som inneburit att konflikterna blev stora i klubben. En av sakerna som ska ha inneburit problem är att Sånemyr var den personen som kopplade in Oliver Cabrera för att sälja Linus Hallenius. Något som gav stor medieuppmärksamhet.

Fotbollskanalen.se har försökt nå Sånemyr för att kommentera den uppgiften men utan lycka.

Själv vill Åsa Sånemyr se en ny organisation i Hammarby:

ANNONS
- Under fem månader jag arbetat har inte bolagsstyrelsen kommit med en enda strategi eller en enda målsättning. Hammarby Fotboll AB var två veckor från konkurs innan uppgörelsen med Linus Hallenius gick igenom och Hammarby IF FF:s medlemmar måste fundera på hur styrelsestrukturen ska se ut för jag tror inte det hänger enbart på vilka personer som sitter i styrelsen utan strukturen är fel.

"Jag beklagar verkligen att Åsa lämnar företaget. Samtidigt har jag förståelse och respekt för hennes beslut", säger Per Magnusson, tillförordnad ordförande i Hammarby Fotboll.

"Hon har under mycket besvärliga omständigheter framgångsrikt lett Hammarby Fotboll och bland annat tillsammans med sportchefen Thomas Andersson nyligen rott i land en av Hammarbys viktigaste och bästa affärer".

Publicerad 2010-09-02 kl 16:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto