Fagerström bakom VSK:s första trepoängare

Inför den femte omgången i superettan jagade Västerås fortfarande säsongens första vinst.

AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Under söndagen tog Västerås emot Örebro på hemmaplan.

Hemmalaget jagade fortfarande en första seger i superettan medan Örebro hade vunnit mot Norrby och Jönköping.

Men i den femte omgången var Västerås på tårna. Man gick ut och gjorde 1-0 redan i minut fyra, genom Viktor Granath. Men det fick inte hemmalaget att slappna av. I minut tolv var det dags igen. Den här gången var det Dusan Jajic tur. 2-0 till Västerås.

- Vi är besvikna med prestationen i första halvlek, vi är besvikna med resultatet. En dålig dag, säger Örebros tränare Axel Kjäll till Discovery+.

Det var inte förrän i den första halvlekens sista minut som gästande Örebro svarade. Ahmed Yasin gav sitt lag 2-1 och sedan blåste domaren av för halvtidsvila.

Andra halvlek startade och Örebro jagade kvittering.

- Stundtals är det helt otroligt att vi inte lyckas göra något mål i andra halvlek med tanke på de chanserna vi har, säger Kjäll till Discovery+.

Med flera farliga målchanser, där bollen till och med studsade på mållinjen, kunde Västerås tacka sin målvakt Anton Fagerström för flera viktiga räddningar.

- Det var skönt att kriga till sig den här trean, vi behövde det, säger Anton Fagerström till Discovery+.

Sedan backade hemmalaget hem för att fokusera på försvarsspelet och Örebro fortsatte trycka på. I minut 86 hade gästerna ytterligare ett farligt läge och det gick att konstatera att även 2-2 hade varit ett rättvist resultat vid den här tidpunkten.

På tilläggstid drog Örebros Jake Larsson på sig ett rött kort och gästerna fick klara sig med en man mindre.

Västerås stod emot till slutsignal och kunde rädda säsongens första trepoängare. Det var första gången sedan 1987 som Västerås vann mot Örebro i en seriematch.

Västerås: Fagerström - Merbom Adolfsson, Rask, Ribeiro - Gefvert, Johansson, Edlund, Jajic, Mahammed - Ask, Granath

Örebro: Eskelinen - Hussein, Moro, Bergmark, Hjertstrand - Yasin, Walker, Seger, Gustavsson - Hamad, Milleskog

Publicerad 2022-05-01 kl 15:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.